Dinamo potopljen na svom Maksimiru, Red Bull razbio našeg prvaka čak s 5-1

Hrvatski prvak, zagrebački Dinamo propisno se obrukao u utakmici 4. kola Europske lige protiv Red Bulla na svom Maksimiru. Na koncu, Red Bull je pobijedio čak s 5-1 (1-0), posve zasluženo! Dinamo tako ostaju tek matematičke šanse za daljnji prolazak iz ove skupine, preostale su jos dvije utakmice zagrebačke momčadi, u gostima protiv rumunjske Astre i na svom terenu protiv škotskog Celtica. No, nakon ovako razočaravajuće partije Dinama teško je očekivati neki veći preokret s ambicijama naše momčadi u ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke za Red Bull su postigli Soriano (3), Kampl i Bruno, za Dinamo je strijelac bio Henriquez.

Dinamo se nije snalazio u prvim minutama utakmice. Austrijska momčad je visokim presingom stvarala velike probleme Dinamovoj zadnjoj liniji i u nekim trenucima činilo se da Dinamo nema snage ni kakvoće izaći iz svog kaznenog prostora. K tome, austrijski su napadači bili i u dobrim prigodama, no na sreću portugalski vratar Eduardo je spriječio Dinamov posrtaj već u prvim minutama ovoga dvoboja. Teško je Dinano uopće organizirao svoje napade, uistinu se može reći da je izgledao dugo, predugo, inferiorno…

Dinamova igra živnula je nakon pola sata muke, u 34. minuti sjajan udarac uputio Brozović, no vratar je oštru, prizemnu loptu dobro obranio. Bio je trenutak kasnije u finoj poziciji i Soudani, ali se spetlao… Ipak, domaća momčad konačno je pokazala zube što je oraspoložilo publiku. No, dobro raspoloženje na tribinama nije dugo potrajalo, u 40. minuti Soriano je sjajno tukao iskosa, u dalji kut vratara Eduarda i pogodio. Red Bull je poveo s 1-0 i to je u tom trenutku značio kraj svih nadanja o Dinamovom proljeću u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku praktički ista slika, Dinamo se i dalje mučio s organizacijom svojih naoada. Red Bull se također povukao i vrebao iz protunapada.

U jednom takvom brzom protuudaru u 59. minuti austrijska momčad je povisia prednost, izvrsno je proigran Kampl koji se sjurio prema Dinamovim vratima. Prvi udarac Kampla završio je u stativi, no lopta mu se odbila u noge i tada je pogodio. No, praktički u sljedećem napadu Dinamo je postigao zgoditak, izvrsno je prošao Čileanac Henriquez i s vrha kaznenog prostora matirao austrijskog čuvara mreže – 1-2.

I tek što se pojavila nada kod Dinamovih navijača evo opet pogotka Red Bulla, Soriano je izbjegao ofsajd zamku Dinamove obrane i došao šetajući pred vratara Eduardo i majstorski ga svladao lob udarcem. Red Bull je usred Zagreba vodio s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tu nije zaustavljen raspad Dinamove momčadi,u 72. minuti Bruno je zabio za Red Bull, za bolno 4-1 vodstvo gosta. Dinamo je bio potpuno razbijen. Što je nešto kasnije iskoristio izvrstan Soriano sa svojim trećim pogotkom, za konačnih, ružnih 5-1 za Red Bull protiv našeg Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.