Dinamo zaslužio bolji rezultat, ali ipak poražen u dvoboju protiv Celtica

Celtic je pobijedio Dinamo s 1:0, u utakmici 2. kola natjecanja po skupinama Europske lige hrvatski prvak ostao je kratkih rukava protiv škotskog prvaka, no nije zaslužio poraz. Dinamo je odigrao bolju partiju od Celtica, no brojne promašene prigode koštale su ga boljeg rezultata. Škotska momčad povela je u ranoj fazi utakmice, već u 6. minuti golom Commonsa. Dinamo je potom malo pričekao, sabrao redove i počeo zaista igrati veoma dobro. Stvarao je šanse i promašivao… Tako je je jedini pogodak iz početnog stadija utakmice odlučio pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, već u 6. minuti Dinamo je pokleknuo, nevjerojatna nepažnja zadnjeg reda iskoristila su dva igrača Celtica koji su duplom pasom pripravili mat situaciju za Dinamo. Commons i Stokes međusobno dodavajući izbacili su Dinamovu obranu iz sedla i Commons je potom postigao lijep zgoditak.

Dinamo se poslije tog šoka nekoliko minuta nije snalazio, no iza 20. minute preuzeo je inicijativu i počeo stvarati i šanse. Najprije je Wilson s dvadesetak metara pogodio vratnicu, isti igrač potom se našao još u dvije prigode i uvijek je malo nedostajalo, no pogotka nije bilo. Dinamo je zapravo pokazivao da je tehnički kud i kamo bolja momčad. Celtic se morao braniti, a u napadu je postao posve bezopasan. Međutim, nepreciznost Dinamovih napadača bila je uistinu zapanjujuća.

U nastavku je Dinamo iznova bio bolji, agilniji, s više prigoda. Stezao se obruč oko vratiju Gordona, čuvara mreže Celtica. Sijevalo je sa svih strana, no nikako Dinamo nije mogao do pogotka. Pa, čak ni u situaciji kada je Soudani proigrao usamljenog Wilsona. Koji je doslovce mogao vratara Celtica pitati u koji kut da mu pošalje loptu. Wilson je, pak, tukao ravno u vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku šansu nešto kasnije promašio je Soudani, sam na pet metara ispred vratiju gađao je pokraj gola.

Dinamo zaista nije imao sreće, baš kao ni Rijeka u dvoboju protiv Seville. Apsolutno je zaslužio bolji rezutat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.