Dinamu zbog ovog detalja prijeti kazna: Modri optuženi za rasizam!

Foto: fah

Dinamo je odnio pobjedu na Maksimiru nad Benficom, a sada stižu loše vijesti. Naime, UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Modrih, te na svojim stranicama objavila što se stavlja na teret hrvatskom prvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazne prijete zbog ubacivanja predmeta u teren, korištenja pirotehničkih sredstava i ponovno blokiranja prolaza na tribinama, te rasizma.

Navodno se radi o o keltskom križu na zastavi izvješenoj na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona, a koji se nalazi na slovu ‘0’ u natpisu Blue Lions. Keltski križ se povezuje s keltskim kršćanstvom te simbolima sunca i kruga, a u 20. su ga stoljeću koristili, primjerice, nacisti u Norveškoj te kasnije razne neonacističke i rasističke organizacije kao što je npr. Ku Klux Klan, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.