Đoković govorio o Srbiji i Hrvatskoj kao ‘zemljama istih kultura’: Zna li koliko je u velikosrpskoj agresiji srušeno vjerskih objekata i oštećeno kulturnih dobara?

Foto: fah, zupaduhasvetoga-nustar.hr, kastav-crkva.org, montaža narod.hr

Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australian Opena nakon što je bio bolji od Yoshihita Nishioka. Nakon meča pitali su ga o odnosu s hrvatskim tenisačem Goranom Ivaniševićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako se zabavljamo i šalimo. Znamo se baš dugo i on je jedan od mojih idola kada sam bio manji. On dolazi iz Hrvatske, ja sam iz Srbije. To su susjedne zemlje, gotovo identične i istih kultura”, rekao je Đoković.

Đoković pritom zaboravlja da gdje god bi JNA i Srbi okupirali hrvatski grad ili selo, prvo bi srušili katoličku crkvu s namjerom da izbrišu uopće postojanje katolika na zacrtanom području Velike Srbije.

Uništavana su brojna kulturna dobra. 1991. godine HNK Osijek je pao kao žrtva velikosrpske agresije. Podsjetimo i na raketiranje Zagreba 2. i 3. svibnja u kojem su projektili iz raketnog sustava Orkan pali 2. svibnja na križanje Vlaške i Draškovićeve ulice, a dan potom i na Dječju bolnicu u Klaićevoj, pokraj Hrvatskog narodnog kazališta, na Zrinjevac te pokraj Doma umirovljenika Centar, na središte grada, ADU te zračna luka Pleso. Ne treba zaboraviti i na granatiranje šibenske katedrale i zadarske prvostolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.