Đoković se divi hrvatskom znanstveniku kojeg Srbi svojataju: ‘On je razumio značaj uma’

novinar
Foto: fah

Boravak kod kuće u doba pandemije koronavirusa brojni sportaši koriste za druženje s obiteljima, ali i brojnim prijateljima i pratiteljima diljem svijeta putem društvenih mreža. Na njima je jedan od aktivnijih najbolji tenisač svijeta Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklih dana putem Instagrama je razgovarao sa svojim kolegama Andyjem Murrayjem, Stanom Wawrinkom i Fabiom Fogninijem, a u srijedu mu je sugovornik bio dugogodišnji prijatelj i suradnik po pitanju sportske prehrane Chervin Jafarieh.

Tema im nije nedostajalo, pa su tako razgovarali i o alternativnom načinu jačanja imuniteta, stilu života te kako očuvati dobro fizičko i mentalno stanje tijekom pandemije. Govorili su i o Nikoli Tesli, koji je jedan od Đokovićevih uzora.

– Jedna od osoba u kojoj se vidim i kojoj se divim je Nikola Tesla. On je razumio značaj uma, kako se vraćati samom sebi i kako biti u savršenoj harmoniji. I njemu samome to je pomagalo kod ideja i izuma. Mi samo odgađamo ono neizbježno, potrebno nam se suočiti s najvećom potragom u životu, kako biti najbolja moguća verzija sebe, rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji tenisač svijeta istaknuo je da ga je tenis puno naučio u životu i pomogao mu da napreduje.

– Za mene je teniski teren arena gdje sve izlazi na površinu. Na kušnju nas stavlja tisuću stvari i moram jako puno raditi da dođem do svoje idealne verzije. Upravo to je ono što me motivira i mislim da je tenis sjajna platforma za napredak, rekao je Đoković, piše HRT.

Podsjetimo, jednako kao i srpski mediji te srpska službena politika tako i Đoković već od ranije Nikolu Teslu svojata, smatraju ga “najvećim srpskim naučnikom iz Smiljana”. Đoković će sudjelovati u snimanju “filma o velikom srpskom naučniku iz Smiljana”, jedini zadatak je tog filma zapravo “oteti” Hrvatskoj znanstvenika koji ima poštovanje čitavog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski znanstvenik rođen u Hrvatskoj

Podsjetimo, veliki znanstvenik, se rodio u Hrvatskoj, u malom ličkom mjestu Smiljan, kraj Gospića. Naravno, o političkom opredijeljenju Nikole Tesle nezahvalno je govoriti s obzirom kakva je država tada bila i kakvu su poziciju Hrvati imali u takvoj monarhističkoj tvorevini, no, tridesetih godina prošlog stoljeća tadašnjem vođi hrvatskog naroda i čelniku HSS-a  dr. Vladku Mačeku Tesla je poslao  brzojav sa zahvalom u kojem je, između ostaloga, pisalo “jednako se ponosim svojim srpskim rodom, kao i hrvatskom domovinom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.