Đokovićeva obitelj: “Nisu svjesni što su napravili, ovo je pobjeda veća od svih Grand Slamova”

novaka đokovića
Foto: snimka zaslona

Otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković u centru Beograda organizirao je konferenciju za medije na kojoj sudjeluju članovi obitelji te je najavio da će se videovezom javiti i Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je govorio Novakov brat Đorđe.

“Subjektivni smo, jer je to moj brat, stojimo iza njega i ne želimo uvrijediti nikoga, mi smo borci za istinu i pravdu. Poslali smo Novaku podršku i ljubav i sve smo napravili da podignemo cijeli svijet i da ispoštujemo protokole”, rekao je Novakov brat Đorđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pravda je izašla na vidjelo, zahvalio bih pravnom sustavu Australije i sucu Kellyju koji je slučaj vodio neutralno. Novak je na slobodi, maloprije je trenirao. On je najveći tenisač sivh vremena. Otišao je u Australiju s najboljim namjerama, dao je svu potrebnu dokumentaciju, dobio i medicinsko izuzeće, a epilog smo doznali danas. Zadovoljena je pravda i istina”, dodao je.

“On je dečko koji se uvijek borio za pravdu. Nije kriv, nije učinio ništa nezakonito, a trpio je torturu. Ustao je protiv sistema i vlade jer je smatrao da ima puno pravo da boravi ovdje s tom vizom koju je dobio i došao je osvojiti taj turnir. Za nas je ovo teška situacija, trudili smo se na neki način izboriti za njega i da se nekako taj glas čuje diljem svijeta”, rekla je majka Dijana Đoković.

“U Melbourneu su mu naši ljudi pružili podršku, čuo ih je, ali ih nije mogao vidjeti. Pokazali smo cijelom svijetu kakva je to bila nepravda. Još ima Boga i pravde na svijetu i Novak je oslobođen. Ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri, veća od svih njegovih Grand Slamova”, dodala je majka Dijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-“ilo mu je zaista teško, u zračnoj luci su ga zadržali, oduzeli mu prava, uzeli mu mobitel. Kontaktirao je odvjetnike koji su sastavili izvrsnu obranu. Ovo je ogromna pobjeda. Moj sin je napravio sve što su tražili da uđe u Australiju gdje je došao da igra tenis. To pravo su mu htjeli uzeti, ali nisu uspjeli. Sve ovo dalo mu je dodatnu snagu. Osvojit će još deset Grand Slamova. Ima takvu mentalnu snagu da ga ništa ne može izbaciti iz tračnica. Jedva čeka da 17. siječnja počne turnir”, rekao je otac Srđan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.