Došao je i taj dan! Legenda Liverpoola Steven Gerrard odlazi iz kluba s Anfield Roada. 

Steven Gerrard, velikan engleskog i svjetskog nogometa, odigrao je posljednju utakmicu u dresu Redsa, protiv Crystal Palacea. Iako je Liverpool poražen s 3:1, rezultat je ostao u sjenci odlaska legende.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 17 godina vjernosti klubu u kojem je počeo prve nogometne korake, a što je za današnje pojmove prava rijetkost, odlazi u LA Galaxy. Zbog svoje vjernosti Liverpoolu i odbijanja transfera u najveće svjetske klubove, dobio je nadimak – ‘vjernost’.

Od malih nogu vezan uz klub s Anfielda, te je za razliku od nekih drugih Liverpoolovih legendi koji su navijali za Everton, oduvijek bio navijač Liverpoola. Išao u katoličku školu Cardinal Heenan Catholic high school u West Derbyju. Svoj prvi nastup zabilježio je kao zamjena u utakmici protiv Blackburn Roversa u studenom 1998. godine.

S 23 godine postaje kapetan najslavnijeg engleskog kluba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojio je s Liverpoolom Ligu prvaka 2005. u onoj čuvenoj utakmici sa Milanom, te Kup UEFA 2001. Dva puta je osvojio FA kup, te tri puta Liga kup. Na veliku žalost Stevena Gerrarda nikada nije osvojio prvenstvo Engleske sa najtrofejnijim i najomiljenijom engleskim klubom Liverpoolom, peterostrukim prvakom Europe. Posljednju i najveći priliku propustio je upravo u završnici prošle sezone.

Izjave suigrača na društvenim mrežama

Mnogi njegovi suigrači ostavili su dirljive poruke na društvenim mrežama, a prenosimo neke koje je objavio BBC:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igranje s tobom mi je bilo nevjerojatno iskustvo. Bilo mi je zadovoljstvo prepustiti ti izvođenje slobodnih i kaznenih udaraca”, napisao je na na papiru Mario Balotelli pa je dobio posebne pohvale od BBC-ja za trud s obzirom da živimo u doba tweetova, tekstualnih poruka i emailova.

Za najemotivniji oproštaj pobrinuo se nekadašnji Gerrardov suigrač John Arne Riise.

“Hvala kapetane fantastični! Gerrard nije samo jedan od igrača, on je poseban. Najbolji s kojim sam igrao i najveći u povijesti Liverpoola. Čast mi je što mogu reći da sam sedam godina igrao s njim. Osvojili smo zajedno Ligu prvaka, iako mislim da ju je on osvojio za nas”, poručio je Riise putem svog bloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek kontroverzni Joey Barton autor je najkomičnije oproštaje poruke. On je iskotistio Twitter kakp bi se obratio Gerrardu.

“Jedan od njegovih najvećih uspjeha po meni je taj što toliko dugo ima istu frizuru jer je jako teško ignorirati trendove i ostati vjeran istoj frizuri”, napisao je Barton.

Gerrardov bivši suigrač iz reprezentacije, David Beckham, u samo je jednoj riječi sažeo cijelu karijeru Liverpoolovog kapetana – ‘vjernost’.

Za najkontroverzniju poruku odabrana je ona BiH reprezentativca Asmira Begovića koji je Gerrarda prozvao najboljim igračem u povijesti Premier klige. Na to mu je BBC odgovorio da se njim ne bi složili Thierry Henry, Frank Lampard i Ryan Giggs. Malo poslije Begović je promijenio svoju poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje golove Stevena Gerrarda pogledajte ovdje.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.