Od dramatičnih nagađanja do kratkotrajnog mirovanja: Koji su zapravo problemi s ozljedom Luke Modrića?

Foto: fah

Nekoliko dana prije utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Albaniji protiv Kosova ozljeda Luke Modrića izazvala je konsternaciju u Hrvatskoj. Izvjesno da će se Vatreni Kosovu i Finskoj suprotstaviti bez Luke Modrića, ali i moguće bez Dejana Lovrena. Razlog je to za uzbunu s obzirom na činjenicu da je Hrvatska u ove kvalifikacije već potrošila jedno pravo na kiks na koje ima svaka reprezentacija tijekom dugih i mukotrpnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Svaki drugi kiks mogao bi značiti korak unatrag, a to ovakvoj jakoj hrvatskoj reprezentaciji, koja s obzirom na kvalitetu ima imperativ plasmana na SP, ne treba. Bez Modrića, bez obzira tko ga zamijenio, Vatreni jednostavno nisu ista momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se u Realu nisu zabrinuli zbog činjenice da Modrić neće biti spreman za utakmicu s Eibarom, klubom koji prvaku Europe ne bi trebao predstavljati ozbiljniji problem, razlog za zabrinutost su ipak pronašli u medijskim nagađanjima, koja su osnažena nekim mišljenjima, nekih liječnika, glede težine Lukine ozljede. Prije deset godina ovakva ozljeda zapravo se ne bi ozbiljnije ni spominjala, eventualno bi došlo do mirovanja od nekoliko dana i to je sve. Međutim danas, s 31 godinom na leđima i s obzirom na ritam utakmica kakve je igrao Luka, sve je puno složenije. Već se više puta dosad kod Modrića pojavljivala ovakva vrsta ozljede koja zapravo dolazi s godinama i koja sugerira da se radi o zamoru materijala. Kod svakog se igrača takav zamor manifestira na drugačiji način, iako su simptomi slični.

Za razliku od nekih drugih velikih zvijezdi Modrić se na utakmicama ne štedi, uvijek ide punim gasom, bez obzira bio u formi ili ne, igrao dobro ili loše, niti nikada Luki nije mogao ništa zamjeriti kad je u pitanju angažman. Drugim riječima, razumljivo da se Luka sa “zamorom materijala” suočio s 31 godinom dok se kod nekih, koji se više čuvaju, takav zamor javlja u 35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljeda hrskavice, pišu neki španjolski mediji, nema lijeka s obzirom kako je povezana s činjenicom da je Luka odavno ušao u četvrto desetljeće života, jednostavno hrskavica se istrošila, što uzrokuje bol, a onda i prisilno mirovanje budući da se ne radi o običnoj boli kakvu osjetite kad primjerice odete vaditi krv iz prsta. Jedini način na koji si Modrić može pomoći je mirovanje i selektivno igranje utakmica, Dakle, da ga treneri odmaraju što više mogu, što češće, a to si pak Real, s obzirom na velike ambicije, ne može priuštiti. Nažalost, sa sličnim se problemima najbolji hrvatski nogometaš već susretao, no, ima razlika, bio je nešto mlađi, i godina kad imate trideset i jednu je puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.