Druga strana medalje: Je li Duje Ćaleta – Car doista odbio igrati za hrvatsku reprezentaciju?

Foto: fah

Jedan od većih hrvatskih aduta za Europsko prvenstvo U – 21 Duje Ćaleta – Car navodno je odbio nastupiti za Hrvatsku, propustio je Euro i nakon toga uglavnom zašutio za medije. Koliko je Hrvatskoj nedostajao jedan kvalitetni igrač u obrani pokazale su utakmice na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sedamdesetak dana Duje se ipak predomislio i odlučio ispričati svoju stranu priče. Što se zaista dogodilo, zašto je Ćaleti – Caru bio važniji klub od nacionalnog dresa?

”Još prije Europskog prvenstva do 21 godine, pa i prije nego što sam bio pozvan u A-reprezentaciju za lipanjske utakmice s Mađarskom i Tunisom, do mene je došao sportski direktor Marseillea i poručio mi kako bi oni htjeli da ne idem na taj Euro, već da se dobro odmorim za početak ljetnih priprema”, kazao je Duje navodeći ne baš uvjerljive argumente. Naime, posve je normalna želja klubova da igrače zadrže na okupu, ako je moguće da ih uopće ne puste na reprezentativne akcije, no, zato igrači ipak o nečemu odlučuju, a postoje termini tijekom sezone kada klubovi igrače moraju pustiti. Ako se igrač dovoljno bori klubovi na kraju redovito popuštaju.

Nogometaš francuskog Marseillea tvrdi kako su o odluci francuskog kluba  na vrijeme bili obaviješteni Hrvatski nogometni savez, kao i izbornik mlade hrvatske reprezentacije, Nenad Gračan. Navodno je HNS-u Marseille poslao i službeni dopis, a s izbornikom Gračanom je razgovarao, kako kaže, u četiri oka i to dan prije nego li je izbornik objavio popis za Europsko prvenstvo. Ćaleta – Car tvrdi kako ne razumije zašto su se pojavile priče oko navodnog umora zbog kojega je bio primoran otkazati poslušnost izborniku. Gračanove izjave smatra netočnima i šokantnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je također objasniti i medijske napise koji su se pojavili oko navodnog već ranije rezerviranog ljetovanja na Maldivima sa svojim suigračem iz kluba Nemanjom Radonjićem:

”Ne mogu vjerovati tko može napisati takve stvari, tko može izmisliti nešto tako besmisleno? I tu sam ostao u šoku, ali sad vidim da se ta priča stalno ponavlja u medijima, pa moram reagirati. Svugdje me pitaju jesam li išao na Maldive, jesam li stvarno bio toliko umoran pa da nisam mogao igrati za reprezentaciju, a to nema veze s vezom. Pa ako ću biti umoran s 22, kakav ću tek biti s 30 godina!? Ništa ni od toga nije bilo točno. Tko god me poznaje, zna kakav sam. Malo neorganiziran. Nikad do zadnjeg dana ne znam gdje ću na odmor, nikada ništa ne planiram unaprijed, tako da priča o otkazivanju Europskog prvenstva zbog nekakvih Maldiva stvarno nema nikakvog smisla”, prenosi portal 24 sata.

Duje nastavlja dalje u istom stilu, navodno je propustio i sestrinu svadbu zbog nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske do 20 godina, tvrdi kako nikada nije glumio ozljedu, dok se na pozive na okupljanje reprezentacije redovito i spremno javljao.  Na kraju se svima ispričava što je ”ovako ispalo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Hrvatskoj sam uvijek bio, pa i uvijek ću biti na raspolaganju”, zaključio je Ćaleta – Car, uz dodatak kako je svim suigračima uoči Eura poslao poruku  u zajedničku WhatsApp grupu u kojoj je objasnio sva nagađanja koja su se pojavila oko njegovog neigranja za mlade Vatrene.

Na kraju spomenimo da Duje Ćaleta – Car nije dobio poziv izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića za predstojeće utakmice u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo  protiv Slovačke i Azerbajdžana, a nije ga bilo ni na popisu za utakmicu seniorske reprezentacije protiv Tunisa (1:2)

Naposljetku neke stvari ipak ostaje nejasne. Naime, zašto Ćaleta – Car nije reagirao ranije, u trenutku kad je već prozvan, zašto je šutio i reagirao tek sada kad je shvatio da više nije, barem u ovom trenutku, u Dalićevim kombinacijama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.