Druga strana priče iz okolice Knina: Slušaju li se u kafiću Borisa Petka fašističke pjesme i oplakuje li se takozvana Krajina?

Foto: Snimka zaslona

Cijela se Hrvatska mobilizirala nakon huliganskog napada u malom mjestu Uzdolje pored Knina, inače bivšeg ”glavnog grada” nacističke paradržavice, takozvane Krajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, huliganski napad se dogodio u kafiću čiji je vlasnik Boris Petko, a koji je nakon svega, koristeći prostor ”hrvatskih medija”, zavapio: ”Napali su me jer sam Srbin.” Naravno, nasilje nema opravdanja i vandalski, huliganski čin, treba osuditi. Navodno su huligani tukli Petka šipkama po glavi, a udarali su ga, kako tvrdi, i nogama. Jedan ”hrvatski portal” nazvao je huligane ”nacionalističkom bandom koja ozljeđuje ljude čiji je grijeh isključivo to što su od strane napadača percipirani kao Srbi…” Na taj način takvi i slični nazovi hrvatski mediji zapravo dolijevaju ulje na vatru i njima nije cilj osuditi nasilje nego eskalaciju i nove podijele.

No, navodno postoji i druga strana medalje, prema pisanju jednog dijela hrvatskih medija u kafiću Borisa Petka navečer se puštaju četničke pjesme, a vadi se slika ratnog zločinca, Draže Mihailovića, o čemu u hrvatskim medijima nema ni slova. Dakako, ako je i istina da se puštaju fašističke pjesme u kafiću Borisa Petka, dakle, ako je vlasnik kafića sklon fašističkim ratnim zločincima, to nije i ne može biti opravdanje za nasilje. Ako se oplakuje propala fašistička paradržavica takozvana Krajina, to također nije i ne smije biti opravdanje za nasilje, samo razlog za pitanje, zašto policija nije reagirala ako je doista istina da se u kafiću Borisa Petka veličaju četnički zločinci? Da su institucije ove države reagirale pravodobno možda do huliganskog divljanja ne bi ni došlo.

Što se tiče samih navijača Crvene zvezde, zloglasnih Delija, i samoga kluba. Naime, radi se o hordi, a ne o navijačkoj skupini, koja u pravilu gdje god da se pojavi divlja, razbija, maltretira sve oko sebe, uz obavezno veličanje četničkih zločinaca, bilo onih iz Drugog svjetskog rata, bilo onih iz vremena velikosrpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Sve to Delije rade uz podršku i bez osude Crvene zvezde. Kakav je to onda klub? Inače, početkom devedesetih vođa Delija bio je notorni ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac i NDH…

Reagirao je i Milorad Pupovac, inače čelnik SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, stranke koja je u koalicija s HDZ-om Andreja Plenkovića, usporedio je današnju Hrvatsku s ustaškom NDH… Ako je Republika Hrvatska isto kao i NDH je li onda Pupovac u koaliciji s poglavnikom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sličan način Pupovčeve riječi na svom Facebooku profilu prokomentirao je i dr.sc. Igor Peternel:

”Pupovac je današnju Hrvatsku usporedio s NDH. Ne znam samo bi li u NDH s Pavelićem bio u koalicijskoj vlasti’‘, napisao je Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.