Dva najveća o dvojici najvećih: Brazilski Ronaldo i Ronaldinho o Messiju i portugalskom Ronaldu…

Foto: Twitter

Dvojica možda i najboljih nogometaša svih vremena, bivša dva brazilska reprezentativca, Ronaldinho Gaucho i Ronaldo Luís Nazário de Lima, uključili su se u raspravu oko toga tko je bolji Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi. Pitanje je to koje najviše posljednjih petnaestak godina zabavlja zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Mnogi će se složiti, kad smo već kod usporedbi, Ronaldinho i brazilski Ronaldo bolji su od Messija i portugalskog Ronalda. No, stvar osobnog izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sjajni Brazilac, Ronaldinho, sa sjajnim Argentincem, Lionelom Messijem, igrao je kratko vrijeme u Barceloni. U to vrijeme brazilski nogometaš počeo je polako padati, a Messi je tek dolazio na veliku svjetsku pozornicu.

“Ipak Messi. Volio bih da sam duže igrao s njim. Nisam imao dovoljno vremena tada, bio je još jako mlad. Volio bih izaći na teren s njim bar još jednom. Leo je najbolji u povijesti, tu nema dvojbe. Nitko nikada nije radio stvari koje je radio on. Cristiano je kompletan, ima sve, ali sve to ima i Messi plus još nešto više. Sve je pitanje ukusa, ali ja preferiram Messija”, kazao je Ronaldinho.

Brazilski Ronaldo se slaže  s bivšim kolegom iz reprezentacije, Ronaldinhom. Zajedno su njih dvojica osvojili naslov prvaka svijeta u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine. U finalu SP-a te godine Brazil je svladao 2:0 Njemačku, a brazilski Ronaldo je briljirao cijeli turnir. Usput, posljednji je to svjetski naslov koji je Brazil uspio osvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Messi nije s ovog svijeta. Cristiano je čudo, ali Lea vidim kao kompletnijeg igrača. On je sjajan. Sviđa mi se puno više od bilo kojeg drugog igrača. Sve što radi je spektakularno”, izjavio je brazilski Ronaldo.

Možda je doista Messi najbolji u povijesti, ali ni Messi, ni portugalski Ronaldo, nikad nisu uspjeli osvojiti ono što je svakako najveći nogometni trofej, nikad nisu bili prvaci svijeta s reprezentacijom. Messi je igrao jedno finale, 2014. s Argentinom u Brazilu i izgubio je od Njemačke, a osobno je promašio dvije – tri velike prilike.

I za kraj, kad smo kod najvećih u povijesti nikad ne treba podcjenjivati Maradonu, Zidanea, Pelea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.