Dva sata prije spektakla na Poljudu: Navijači iz cijele Hrvatske preplavili Split, očekuje se pobjeda

Foto: fah

Za otprilike dva sata na Poljudu počet će najveći nogometni događaj ove godine u Splitu. Naime, Vatreni su se nakon dobro poznatih razloga vratili na Poljud, Hrvatska dočekuje Mađarsku u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogromno zanimanje vlada u Splitu te općenito cijeloj Dalmaciji za ovu utakimicu na kojoj se očekuje i kompletni državni vrh predvođen predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.  Mjere osiguranja su posve razumljivo na najvećoj mogućoj razini, a u Splitu ima veliki broj Hrvata iz cijele Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine.

Hrvatska, s obzirom na kiks protiv Azerbajdžana prije mjesec dana u Bakuu, ima imperativ pobjede i sve osim tri boda bilo bi iznenađenje, ali i razočarenje kako za izbornika, igrače tako i navijače željne hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod navijača recimo kako se oni već okupljaju oko Poljuda te će uskoro krenuti i ludnica na samim tribinama.  Naravno, ore se navijačke pjesme, a Hrvatska će imati veliku podršku.  Mnogi navijači nose majice na kojima piše ”Uvijek vjerni.” Zasad sve prolazi u najboljem redu, dok mađarski navijači vrlo dobro surađuju s hrvatskom policijom te, kako kažu iz same policije, slušaju savjete naših ”čuvara reda.”

Neki idu toliko daleko te tvrde kako ”najsportskiji grad na svitu” posljednjih sati podsjeća na Rusiju, odnosno, onu euforiju kakva je prošle godine vladala tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva na kojem su Dalićevi izabranici osvojili srebro.

Zaista je šteta što je drugi po veličini hrvatski grad godinama bio lišen, nažalost, iz dobro poznatih razloga, ovakvog spektakla. Reprezentacija je nedostajala Splitu, Split je nedostajao Vatrenima. Dokaz da je tome tako i velika masa ljudi koja u hrvatskim dresovima, hrvatskim zastavama, uz hrvatske pjesme, kreće prema ”našem najljepšem stadionu. ”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se preko 30 000 Hrvata te 1500 mađarskih navijača na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.