Engleski mediji podijeljeni: Jedni Hrvatsku podcjenjuju, drugi upozoravaju da se ‘Vatreni neće dati zaplašiti’

London, 18.11.2018 - Utakmica 6. kola elitne A skupine nogometne Lige nacija Engleska - Hrvatska na stadion Wembley. Na slici Luka Modriæ, Marcus Rashford i Domagoj Vida. foto HINA/ Denis CERIÆ/ ua

Ždrijebom je odlučeno da će Hrvatska sljedećeg ljeta na Euru igrati u skupini D s Engleskom, Češkom i reprezentacijom iz dodatnih kvalifikacija – a mogući protivnici su Srbija, Norveška, Škotska i Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi imaju dobru mladu momčad, pa se već priča kao o favoritima. Engleski mediji su krenuli podcjenjivački prema viceprvacima svijeta.

Ističu da su imali sreće jer nisu upali u “skupinu smrti” i izbjegli su momčadi Francuske i Portugala.

“Hrvatska, Češka i momčad iz dodatnih kvalifikacija neće preplašiti Harryja Kanea i njegove suigrače. Engleska je u ovoj skupini u osvetničkoj misiji. U polufinalu SP-a izgubili smo od Hrvatske, dok je Češka jedina reprezentacija koja ju je pobijedila u kvalifikacijama za Euro”, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ždrijeb za EURO Engleskoj donosi puno prednosti, ali i jednu potencijalno visoku prepreku u lovu na osvajanje prvog velikog trofeja nakon 54 godine”, piše BBC.

“Očekuje nas Hrvatska, koja nas je pokorila u polufinalu SP-a u Moskvi, a nakon što odigra s reprezentacijom koja joj je Babaroga, slijede joj Češka i selekcija koja prođe dodatne kvalifikacije”, navodi BBC.

“Ekipa Hrvatske i njen glavni igrač Modrić su prošli zenit sa SP-a na kojem su došli do finala i nalaze se u padu, ali znaju kako se ujediniti kao momčad i vratiti na turnirima. Hrvatska i njen pokretač više nisu na vrhuncu, ali vara se onaj tko misli da će s njom biti lako”, vraća se BBC na pravi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatsku neće zaplašiti pozornica Wembleyja. Pokazala je da se na njoj sjajno snalazi i Engleska se mora čuvati”, zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.