EP atletika: Hrvatska 13. na ljestvici medalja, Velika Britanija najuspješnija

Sa zlatom Sandre Perković u bacanju diska i broncom Ane Šimić u skoku u vis Hrvatska je završila Europsko prvenstvo u atletici u Zurichu na diobi 13. mjesta, a isti učinak imale su i Finska, te Mađarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je potvrdila dominaciju u disku trećim uzastopnim zlatom na EP pritom postavivši novi hrvatski rekord hicem od 71.08 metara, dok je Šimić do bronce u visu stigla s novim osobnim rekordom od 1.99 metara.

Uz te dvije medalje, hrvatski predstavnici su u Zurichu zauzeli i dva četvrta mjesta, Stipe Žunić je još prvoga dana natjecanja bio četvrti u bacanju kugle s osobnim rekordom od 20.68 metara, dok je Lisa Christina Nemec bila četvrta u maratonu.

To su ujedno bila i jedina finala hrvatskih predszavnika u Zurichu, nastupu u završnici blizu su bili još samo Valentina Mužarić koja je bila 13. u kvalifikacijama ženske kugle, te Marin Premeru, koji je bio 16. u kvalifikacijama muške kugle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješniji su bili atletičari i atletičarke iz Velike Britanije sa 12 zlata, pet srebra i šest bronci, dok su reprezentativci Francuske osvojili devet zlata, osam srebra i šest bronci.

Ukupno je 27 zemalja osvajalo medalje na EP u Zurichu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.