Europski diktatori Lukašenko i Vučić: Što je sve prošla bjeloruska košarkašica?

Foto: Fiba

Poznata bjeloruska košarkašica Jelena Levčenko osuđena je na 15 dana zatvorske kazne zbog sudjelovanja u prosvjedima protiv bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, koji je ujedno uz srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića posljednji europski diktator. Štoviše, pitanje je zapravo tko je gori od njih dvojice? Naime, Lukašenko autokratski vlada Bjelorusijom, ali nije sudjelovao u agresiji na neku od susjednih država, kao što je to činio predsjednik Srbije, Vučić, koji je bio i član fašističke strane osuđenog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja. Iza Lukašenka je puno unesrećenih ljudi, ali nisu iza njega ostale masovne grobnice, kao što su ostale iza stranke i politike koje je Vučić bio dio. Nažalost, dobar dio hrvatskih političara naprosto se utrkuje kako bi se našao u blizini srbijanskog diktatora Aleksandra Vučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vratimo se u Bjelorusiju i poznatoj košarkašici Jeleni Levčenko, koja je javno kritizirala Lukašenka, a što je sportašima u Bjelorusiji zabranjeno. Levčenko je trebala biti puštena iz zatvora u četvrtak, no to se nije dogodilo te joj je kazna produljena na 72 sata. Zasad točan razlog produljenju kazne nije poznat.

”Ugrozili su moje zdravlje. Zaplijenili su mi madrac i plahte. Nema tople vode. 13 dana mi ne dopuštaju tuširanje. Blokirali su lanac WC-a i živjela sam u gnijezdu bakterija. Pet dana nisam mogla u šetnju. Imam uši. Sve ovo šteti zdravlju”, rekla je Levčenko. Podsjetimo, Jelena je krajem rujna uhićena dok se spremala za let u Parizu nakon odigranih utakmica u Minsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.