Evo kako je UEFA kaznila klub čiji navijači veličaju ratnog zločinca Ratka Mladića

Foto: Twitter

Na utakmicama Europske lige postalo je, nažalost, normalno i pomalo moderno veličati ratnog zločinca Ratka Mladića i nisu u tome usamljeni srpski klubovi, pridružila su im se ”braća s istoka”, ruski klubovi poput Zenita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa je ipak napokon odlučila reagirati. Naime, kaznili su Zenit iz Sankt Petersburga zatvaranjem dijela stadiona u idućoj utakmici. Podsjetimo, navijači ruskog kluba su pokazali transparent podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću. Bilo je to na utakmici protiv Vardara iz Makedonije u skupini Europske lige. Navijači Zenita izvjesili su transparent s porukom  “Ratko Mladić – srpski heroj”.  Njihova je poruka izazvala je oduševljenje u Srbiji.

Podsjetimo, spomenuta utakmica između Zenita i Vardara odigrana je tek dan nakon što je Mladić u Haagu dobio doživotnu kaznu zbog ratnih zločina i genocida u Bosni i Hercegovini.  Nažalost, sud u Haagu nije kaznio Mladića za ratne zločine nad Hrvatima u Hrvatskoj.

Uefa je takvo ponašanje navijača Zenita ocijenila kao rasističko te su naredili da na zatvorenom dijelu tribina stoji natpis “#EqualGame”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Zenit potporu Ratku Mladiću iskazali su navijači Partizana i Crvene zvezde, Grobari i Delije,  spomenutim klubovima prijeti kazna. Delije su prije dva dana na utakmici protiv Koelna ”doskočili” UEFA-i te su veličali Mladića, a da na transparentima i zastavama uopće nisu spomenuli njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.