(FOTO) Dinamo golom Atiemwena ostvario pvu pobjedu u Europskoj ligi

Zagreb, 5.11.2020 - Utakmica 3. kola K skupine nogometne Europske lige izmedu GNK Dinama i Wolfsberger AC. Na slici Mislav Oršic iz Dinama i Dominik Baumgartner iz Wolfsbergera. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIC/ ds

Dinamo je u trećem kolu skupine K Europske lige ostvario prvu pobjedu, s 1:0 pobijedio je austrijski Wolfsberger pogotkom Atiemwena u 77. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Dinamo cijelo drugo poluvrijeme imao igrača više nije uspio povesti s većom razlikom. Prvu pobjedu i ukupno četiri boda na konu osigurao je Atiemwen minutu nakon što je ušao u igru.

Modri su imali devet zaraženih igrača, uz trenera Zorana Mamića, umjesto kojeg je momčad vodio Alen Peternac, a Austrijanci nešto manje, “samo” osam zaraženih nogometaša.

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u sedmoj minuti, kad su gosti tražili jedanaesterac zbog klizećeg starta Gvardiola, a minutu kasnije zbog navodnog Perićevog igranja rukom, no sudac se nije osvrtao na njihove zahtjeve, kao ni na proteste igrača Dinama minutu kasnije, kad je sudac procijenio da je Gvardiol visoko podigao nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici imao je Mario Gavranović u 20. minuti, ali lopta ide iznad gola.

Mislav Oršić je zaprijetio s 20 metara u 26. minuti, a četiri minute kasnije Dieng je nakon kontre gostiju ostao jedan na jedan s Gvardiolom, no zaustavio ga je Dinamov branič. Matthaeus Taferner dobio je na samom kraju drugi žuti, odnosno crveni karton, nepotrebno nagazivši suparnika na sredini terena, pa je tako Dinamu preostalo cijelo drugo poluvrijeme da s igračem više dođe do pobjede.

Prva prijetnja došla je u 50. minuti od Majera, koji je nakon lijepog driblinga pucao snažno, ali i neprecizno. U 61. minuti Oršić je zaprijetio iz slobodnog udarca, no lopta se od živog zida odbiča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu nakon što je ušao u igru umjesto Moharramija hrvatskog prvaka je u vodstvo doveo Atiemwen. On je dobro primio ubačaj Majera i sa šest metara pogodio suprtoni kut gostujućeg gola.

Vlašićev CSKA je s 3:1 poražen kod Feyenoorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.