(FOTO) Goran Ivanišević najavio spektakl: ‘ Za 30 godina Umaga nije mogla doći bolja osoba od Patricka Raftera’

Foto: fah

Ove godine će mi protivnik biti moj dobar prijatelj, čovjek koji je obilježio moj najveći uspjeh. Nije mogla bolja osoba doći za 30 godina turnira u Umagu, najavio je Goran Ivanišević svoj ekshibicijski meč s Australcem Patrickom Rafterom, koji će biti jedan od središnjih događaja 30. izdanja Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, koji je na rasporedu od 12. do 21. srpnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Lawrence (Frankopan) je krenuo u pregovore s njim, a ja sam ga uspio nagovoriti za vrijeme Australian Opena. Njemu nije baš drago micati se iz Australije. Kupio je neku farmu i živi tamo, uzgaja krave. Neki dan mi je poslao poruku da se sprema. Rekao sam mu da mu je isti vrag spremio se ili ne. No, sad više nije ni važno tko će pobijediti. Ja sam svoje dobio prije 18 godina”, u svom je stilu Ivanišević objasnio kako su tekli pregovori oko dolaska Patricka Raftera u Hrvatsku, kako bi ljubitelji tenisa koji će se naći u Umagu mogli ovježiti uspomene na finale Wimbledona odigrano u ponedjeljak, 9. srpnja 2001. godine, u kojem je Goran Ivanišević ostvario svoj san i u četvrtom finalu osvojio wimbledonski trofej pobijedivši Raftera sa 6-3, 3-6, 6-3, 2-6,9-7.

“Trideset godina Umaga je dokaz da se nešto može u Hrvatskoj održati 30 godina i da bude uspješno. Svaka čast Umagu i ljudima koji su to uspjeli održati. Umag je svake godine sve bolji i bolji pa smo, eto, i mi morali sa ekshibicijom napraviti nešto specijalno. Ne može biti bolje za mene, za moju karijeru, za moj tenis i za onaj prekrasni centralni teren nego Patrick Rafter. Nije mogla bolja osoba doći za 30 godina turnira u Umagu”, rekao je Ivanišević na konferenciji za medije održanoj u utorak u Zagrebu.

Repriza wimbledonskog finala iz 2001. godine bit će odigrana u srijedu, 17. srpnja, na ATP stadionu Gorana Ivaniševića, a Goran ga je još jednom najavio na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam rekao da će biti odličan meč, jer smo 18 godina stariji, sve nas boli, deblji smo i puno sporiji, ali bit će interesantno. Bit će nas lijepo vidjeti izdaleka.”

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Zahvaljujući Goranu Ivaniševiću na sjajnoj promociji Plava Laguna Croatia Opena, direktorica Izvršnog odbora turnira Arlen Brozić je kazala kako je cijeli ovogodišnji program osmišljen u cilju proslave 30. rođendana.

“Koncept turnira će i dalje biti pregršt odličnog tenisa, party programa i gourmet programa. Tako da se nadam da će svi koji nas prate u zadnjih trideset godina u Umagu opet doći na svoje i lijepo se zabaviti”, dodala je Arlen Brozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trideseti rođendan je velika obveza i velika čast svih koji su uključeni u organizaciju turnira. Što se igračkog dijela tiče, imat ćemo vijesti u narednih mjesec dana, a vjerujemo da će svi koji prate i vole Umag biti jako sretni s ovom godinom. Cilj je dovesti igrače koji rade razliku, na koje publika i svi koji prate Umag pozitivno reagiraju i zbog kojih dolaze na mečeve. Neke potvrde koje imamo će nam garantirati jako zanimljiv turnir”, rekao je Tomislav Poljak, pomoćnik direktora turnira Lawrencea Frankopana.

“Ovo je omiljena sportska priredba već 30 godina, za grad Umag i Plavu Lagunu nešto više od sporta. To je postala tradicija i Umag je, između ostaloga, prepoznatljiv zahvaljujući ATP turniru”, zaključio je član Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.