(FOTO) Igor Bišćan predstavljen kao novi trener Rijeke: ‘Nije lako skočiti u Kekove cipele, rekorder dugovječnosti, trofejni trener’

Foto: Twitter

Igor Bišćan je u srijedu na konferenciji za novinare predstavljen kao novi trener NK Rijeka i tom je prigodom izjavio kako je veliki izazov naslijediti Matjaža Keka na trenerskom mjestu, ali i da se nada da će mu biti dostojna zamjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije lako skočiti u Kekove cipele. Rekorder dugovječnosti, trofejni trener. Bilo tko da dođe nakon njega bit će promatran kroz tu prizmu. Ali, vjerujem da ja mogu biti taj koji će ga dostojno zamijeniti”, rekao je Bišćan. Kek je je riječki klub napustio nakon pet i pol godina poslije prošlotjednog poraza od Gorice.

Bivši trener Olimpije i Rudeša je s Rijekom potpisao ugovor na četiri godine. Novinare je zanimalo kako se tako naglo predomislio s obzirom da je imao potpisan predugovor s ciparskim
Anorthosisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U ovom trenutku Rijeka mi je veći izazov od Anorthosisa s kojim sam imao predugovor koji sam mogao raskinuti. Također, obiteljska situacija mi je takva da mi više odgovara raditi u Rijeci. Doveden sam u situaciju da im se ispričam”, odgovorio je Bišćan na pitanje novinara.

Navodno je ciparski klub podigao tužbu zbog raskidanja predugovora.

“Ne znam ništa o tužbi koju je Anorthosis navodno pokrenuo protiv mene jer sam otišao iz kluba nakon potpisanog predugovora. Vjerujem da do toga neće doći jer sam s predsjednikom tog kluba imao korektan razgovor i objasnio sam mu razloge zbog kojih sam odustao od angažmana na Cipru.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bišćan se osvrnuo na momčad i na krizu u kojoj se klub trenutačno nalazi.

“Momčad ću tek upoznati, danas vodim prvi trening. Kvaliteta je ovdje, a na meni je da iz toga izvučem najbolje”, kazao je Bišćan. “Što se tiče sustava igre, Rijeka ima sličan sustav kakav sam imao u prijašnja dva kluba, ali to je proces koji je živ i treba uzimati puno stvari u obzir. Volim vrijedne ljude, vrijedne igrače, poštene i borce koji su spremni podnijeti žrtvu za momčad.”

“Momčad je očito u krizi i ne bježim od toga. Još trebam analizirati situaciju i obaviti razgovore s igračima. Trebamo naći novi zamah i polet da bi krenuli opet s dobrim rezultatima. Nužna je prije svega stabilizacija momčadi”, dodao je.

Novinari su ga upitali i o što misli o tome da ga navijači Rijeke ne žele za trenera zbog nekih gesta iz prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponovit ću ispriku, bilo je to davno, ne sjećam se točno geste. Ispričavam se još jednom, pripisao bih to godinama, bio sam mlad, nezreo i nepromišljeno sam reagirao. Ako se još netko osjeća uvrijeđenim zbog toga, ispričavam se. Na meni je da svojim radom i ponašanjem dokažem i pokažem da sam kao osoba i kao trener dovoljno dobar”, rekao je Bišćan, a podržao ga je i direktor Rijeke Srećko Jurčić.

“Taj događaj je iza svih nas. To je bilo davno i mislim da zbog toga neće biti problema.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.