(FOTO) Odlaskom Veselina Vujovića rukometaši Zagreba na krilima sjajnog Stevanovića do prve pobjede u Ligi prvaka

Foto: fah

U 5. kolu skupine B Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba u subotu su pred svojim navijačima u Areni pobijedili favorizirani Vardar sa 28-27 (12-17) i tako došli do prvih bodova u najjačem klupskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Vardar je u Arenu došao sa maksimalnim učinkom u prva četiri kola, dok je Zagreb, pod vodstvom novog trenera Silvija Ivandije, tražio prve bodove. Većim dijelom prvog poluvremena Zagreb je držao priključak, ali u posljednje tri i pol minute makedonska momčad se odvojila i na odmor je otišla sa pet golova prednosti.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

No, igrači Zagreba u nastavku su odlično odigrali. Obrana je počela bolje funkcionirati, a briljirao je vratar Ivan Stevanović koji je skupio 14 obrana.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Rukometaši Zagreba “grickali” su prednost Vardara i pet minuta prije kraja napokon su stigli do poravnanja (26-26), a u sljedećem napadu i do vodstva. U uzbudljivoj završnici igrači Zagreba imali su i sreće. U posljednju minutu ušli su sa vodstvom 28-27, ali su dva puta pogriješili u napadu i Vardar je mogao izjednačiti. No, jednom ih je spasila vratnica, a drugi puta vratar Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Kod Zagreba najefikasniji je bio Dobrivoje Marković sa 6 golova, Stipe Mandalinić dodao je 5, a Zlatko Horvat i Luka Šebetić po 4 pogotka. Momčad Vardara predvodio je Alex Dušebajev sa 5 golova, Ivan Čupić zabio je 4, a Luka Cindrić 3 pogotka.

U drugom susretu ove skupine u Švedskoj su Kristianstad i Celje Pivovarna Laško odigrali 29-29. U nedjelju se sastaju Pick Szeged – Meškov Brest, te Kielce – Rhein-Neckar Löwen.

Poredak:
1. Kielce 4 0 0 +25 8
2. Vardar 4 0 1 +17 8
3. Rhein-Neckar Löwen 2 1 1 0 5
4. Meškov Brest 2 0 2 -2 4
5. Pick Szeged 1 1 2 -3 3
6. Kristianstad 1 1 3 -9 3
7. Celje PL 1 1 3 -13 3
8. PPD Zagreb 1 0 4 -15 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.