(FOTO) Sjajna Petra Martić deklasirala Kristinu Mladenović i izborila 3. kolo Roland Garrosa, na redu 2. nositeljica

Foto: fah

Petra Martić je trebala samo 65 minuta za pobjedu 6-2, 6-1 nad francuskom tenisačicom Kristinom Mladenović u dvoboju 2. kola pariškog Grand Slam turnira u Roland Garrosu i na taj način izborila plasman u 3. kolo u kojem će igrati protiv 2. nositeljice, Čehinje Karoline Pliškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to četvrti dvoboj Martić i Mladenović u kojem je naša tenisačica stigla do najuvljerljivije pobjede. Prije mjesec dana u Istanbulu, na putu do svog prvog WTA naslova, Martić je trebala ‘tie-break’ trećeg seta da bi slomila otpor Francuskinje. Na terenu Suzanne Lenglen je odmah povela sa 3-0 i tu prednost zadržala do kraja prvog seta.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U drugom setu se pojavio tračak nade za Mladenović, kad je oduzela servis Martić u prvom gemu. No, 28-godišnja Dućanka se vrlo brzo oporavila i nizom od šest gemova izbacila iz turnira četvrtfinalisticu Roland Garrosa iz 2017. godine.

“Bio je ovo moj najbolji meč ove sezone na zemlji. To je moja najdraža podloga, a ovo mi je najdraži od svih terena. Jako sam sretna zbog načina na koji sam igrala”, izjavila je odmah po završetku meča Petra Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I protiv Mladenović je bila vrlo precizna, napravila samo devet neforsiranih pogrešaka, što je bio ključ za uvjerljivu pobjedu, baš kao i protiv Ons Jabeur u 1. kolu koju je svladala sa 6-1, 6-2. S takvim rezultatima dolazi na Karolinu Pliškovu koja je za plasman u 3. kolo pobijedila Slovakinju Kristinu Kučovu sa 6-2, 6-2.

“Kad bih mogla, upisala bih se za isti rezultat, ali mislim da to neće baš tako ići”, uz širok osmijeh je izjavila Petra Martić na pitanje o mogućnosti nastavka niza dosadašnjih rezultata na pariškoj zemlji.

“Bit će težak meč za dva dana, ali osjećam se dobro, puna sam sampouzdanja i veselim se tom dvoboju. Uživat ću”, poručila je Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međusobnim dvobojima s Karolinom Pliškovom vodi sa 3-1, ali Čehinja je slavila u ovogodišnjem srazu odigranom u Miamiju na tvrdoj podlozi.

ROLAND GARROS – 2. kolo
Tenisačice
Sloane Stephens (SAD/7) – Sara Sorribes (Špa) 6-1, 7-6 (3)
Polona Hercog (Slo) – Jennifer Brady (SAD) 6-3, 6-7 (8), 6-4
Garbine Muguruza (Špa/19) – Johanna Larsson (Šve) 6-4, 6-1
Elina Svitolina (Ukr/9) – Katerina Kozlova (Ukr) – bez borbe
Elise Mertens (Bel/20) – Diane Parry (Fra) 6-1, 6-3
Veronika Kudermetova (Rus) – Zarina Dijas (Kaz) 7-5, 6-1
Kaia Kanepi (Est) – Shuai Zhang (Kina) 6-7 (4), 6-0, 7-5
PETRA MARTIĆ (HRV/31) – Kristina Mladenović (Fra) 6-2, 6-1
Karolina Pliškova (Češ/2) – Kristina Kučova (Slk) 6-2, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.