(FOTO) Sjajno finale Prvenstva Hrvatske: Košarkaši Cedevite uzvratili Ciboni

Foto: fah

Košarkaši Cedevite pobijedili su Cibonu sa 82-73 (27-19, 23-20, 17-20, 15-14) u drugoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske i izjednačili rezultat na 1-1 te time vratili u svoje ruke prednost domaćeg terena, koju su ispustili porazom u prvom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Najbolji strijelac Cedevite bio je Will Cherry sa 20 koševa, ali je morao napustiti igru zbog ozljede u 33. minuti. Povratnik u Cedevitinu momčad Andrija Stipanović ubacio je 15 koševa uz devet skokova, a 15 poena je postigao i Roko Ukić. Kod Cibone su najbolji strijelci bili Luka Žorić i Dominic Gilbert sa po 13 koševa, Domagoj Bošnjak je ubacio 12.

Za razliku od prve utakmice odigrane u Domu sportova, košarkaši Cedevite nisu imali dvije četvrtine praznog hoda i šuterske nemoći, a pokazali su i daleko višu energetsku razinu u obrani. Nesumnjivo je u tome pomoglo igranje Andrije Stipanovića, jedinog pravog centra kojeg hrvatski prvak ima na raspolaganju. Stipanović je spriječio lagane koševe Cibone preko Luke Žorića, a istovremeno i zatvorio Cibonin napadački skok, s kojim je Cedevita imala puno problema u prvom dvoboju. U ovoj utakmici Cedevita je uvjerljivo dobila skakačku bitku (40-23) i svela Cibonin šut na 42 posto.

Cibona je uspjevala biti rezultatski ravnopravna do posljednje tri minute prve četvrtine, u koje je ušla s minimalnim vodstvom 16-14. Uslijedila je Cedevitina serija 11-0 za +9 (25-16). Do 18. minute gosti su stvorili najvećih 14 koševa prednosti (45-31).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je bez većih poteškoća održavala prednost od šest do 11 koševa sve do 33. minute, kad je momčad Jure Zdovca ostala bez Willa Cherryja koji se ozlijedio u sudaru s Bošnjakom i više se nije vraćao na parket. Uz dobru epizodu Dominica Gilberta Cibona je došla na šest poena minusa (70-76) u 37. minuti i imala nekoliko puta priliku doći i bliže te potpuno zakomplicirati završnicu. Međutim, obje su momčadi ostale bez ubačaja sljedeće tri minute, sve dok Demetris Nichols nije pogodio tricu za 79-70 na 40 sekundi prije kraja i time odlučio pobjednika.

Treća utakmica finalne serije na rasporedu je u četvrtak, 31. svibnja, s početkom u 20 sati, kad će Cedevita u Domu sportova ugostiti Cibonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.