(FOTO) Slalom Sljeme: Vodi Michael Matt, bez Hrvata u drugoj vožnji

Foto: fah

Nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu u vodstvu je Austrijanac Michael Matt, dok nitko od petorice hrvatskih skijaša nije uspio izboriti drugu vožnju koja je na rasporedu u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu je njegov sunarodnjak i najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher, koji zasotaje 21 stotinku, a treće mjesto drži Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 59 stotinki zaostatka. Ujedno, Hirscher i Kristoffersen su jedini unutar jedne sekunde zaostatka.

Od petorice hrvatskih skijaša najbliži plasmanu u drugu vožnju bio je Matej Vidović, koji je imao najbolji startni broj. On je u utrku krenuo kao 35., a na kraju je završio na 39. mjestu sa 3.85 sekunde zaostatka. Od plasmana u drugu vožnju dijelilo ga je 49 stotinki.

Elias Kolega bio je 50. sa 4.42 sekunde zaostatka, na 52. poziciji završio je Istok Rodeš (+5.34), a Natko Zrnčić Dim na 60. mjestu (+6.17), dok Samuel Kolega nije završio utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić morao je odustati od nastupa zbog bolesti.

Krunu brani Talijan Manfred Molgg, koji je 12. nakon prve vožnje, a rekorder je Marcel Hirscher s tri pobjede. U osam muških utrka nitko od hrvatskih skijaša nije slavio na Sljemenu. Ivica Kostelić je tri puta bio drugi (2008, 2009, 2011) i jednom treći (2012).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.