(FOTO, VIDEO) Europska liga: Pogodak i asistencija Nikole Vlašića, Astana prošla, Tomasov asistent, Dinamo ‘razbio’ Partizan

Foto: fah

Nogometaši Evertona na oproštaju od Europe pobijedili su na gostovanju Apollon Limassol 3-0, a jedan od najboljih igrača utakmice bio je hrvatski nogometaš Nikola Vlašić koji je upisao pogodak i asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva pobjeda Evertona u skupini E nakon četiri poraza i jednog remija u prvih pet kola.

Vlašić je prvo asistirao Ademoli Lookmanu u 21. minuti za 1-0, a potom u 87. minuti lijepim solo prodorom potvrdio pobjedu gostiju. Lookman je zabio i drugi gol na utakmici udarcem sa 20-tak metara. Vlašić je za Everton odigrao cijeli susret, dok je kod Apollona posljednjih pola sata igrao Antonio Jakoliš.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta je pobijedila Lyon 1-0 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok Lyon ide dalje kao drugoplasirani. U izravnom dvoboju za ‘jedinicu’ presudio je pogodak Andree Petagana u 10. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razloga za zadovoljstvo imao je i Marin Tomasov koji je s Astanom u izravnom sudaru za prolaz u Pragu pobijedio Slaviju 1-0. Pobjednika je odlučio pogodak Marina Aničića u 38. minuti na Tomasov ubačaj iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal je već ranije osigurao ‘jedinicu’, a u zadnjem kolu je u susretu, koji nije imao važnost, kod kuće izgubio od Maccabi Tel Aviva 0-1.

U skupini B Dynamo i Partizan su u Kijevu igrali za prvo mjesto u skupini i domaćin je slavio s uvjerljivih 4-1. Ukrajinci su nakon pola sata imali 3-0, a potom su mirno priveli utakmicu kraju. Golove za Dynamo zabili su Mikola Morozjuk (6) i Junior Moraes (28, 31, 77-1), dok je pogodak za goste zabio Marko Jevtović (45+4). Domagoj Vida nije nastupio za Dynamo, dok je Josip Pivarić odigrao cijeli susret.

U skupini C gledali smo dramu do posljednje minute. Uoči zadnjeg kola Braga je osigurala prolaz, a za drugo mjesto borili su se Ludogorec i Istanbul Basaksehir, dok je Hoffenheim otpao. Ludogorecu je za prolaz trebao barem bod u Njemačkoj i u tome su uspjeli odigravši 1-1. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Phillippa Ocksa, a izjednačio je Wanderson u 62. minuti. Gosti su u 83. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Kesertu, no uspjeli su obraniti remi. Andrej Kramarić nije nastupio za Hoffenheim. U drugom susretu Istanbul Basaksehir je pobijedio 2-1, ali to nije bilo dovoljno.

U skupini F Lokomotiv je na gostovanju pobijedio Zlin 2-0 osvojivši prvo mjesto u skupini, a dalje ide i Kopenhagen nakon pobjede protiv Šerifa 2-0. Šerif je uoči zadnjeg kola vodio na ljestvici i trebao mu je bod za prolaz, ali nije uspio. Zvonimir Mikulić je branio za Šerif, Ante Kulušić je odigrao cijeli susret, dok je Josip Brezovec igrao do 55. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.