(FOTO, VIDEO) Liverpool nakon drame i jedanaesteraca svladao Chelsea u Istanbulu i osvojio Superkup, vrlo dobra igra Matea Kovačića

Foto: fah

Pobjednici Lige prvaka, nogometaši Liverpoola su Istanbulu osvojili su UEFA Super kup pobijedivši boljim izvođenjem jedanesteraca Chelsea sa 3-2 (2-2, 1-1, 0-1), nakon što je u osnovnom dijelu utakmice rezultat bio 1-1, a nakon produžetka 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski napadač Olivier Giroud je doveo Chelsea u vodstvo u 36. minuti na asistenciju američkog reprezentativca Christiana Pulišića. Liverpool je do izjednačujućeg pogotka stigao već u trećoj minuti drugog poluvremena. Strijelac je bio Snegalac Sadio Mane, a asistent Brazilac Roberto Firmino koji je ušao u igru na početku drugog dijela. Do kraja osnovnog dijela utakmice ostalo je 1-1.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Liverpool je u produžetku došao do vodstva već u 95. minuti, kad je Mane opet na asistenciju Firmina svladao Kepu. Chelsea je u 101. minuti izjednačio kad je francuska sutkinja Stephanie Frappart dosudila kazneni udarac, a siguran realizator bio je Jorginho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do isteka produžetka više nije bilo golova pa je odluka o pobjedniku Super kupa po drugi put u povijesti pala udarcima sa 11 metara. Sva petorica izvođača Liverpoola bili su precizni, a u petoj seriji španjolski vratar Adrian obranio je udarac Tammyja Abrahama čime je momčad Juergena Kloppa došla do novog trofeja.

Mateo Kovačić je bio u početnoj postavi Franka Lamparda, a igrao je do 101. minute, kad ga je zamijenio Ross Barkley. Nažalost, hrvatski reprezentativac ostao je na dva Super kupa osvojena u dresu Real Madrida.

Bio je to šesti nastup Liverpoola u europskom Super kupu, a “crveni” su po četvrti put postali pobjednicima. Liverpool je bio i posljednji engleski klub koji je osvojio ovaj pehar, kad je 2005. godine u produžetku nadigrao moskovski CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je četvrti put bio u borbi za europski Super kup. Do trijumfa u Istanbuli “plavi” su jedini put podigli ovaj trofej 1998. pobjedom nad Real Madridom, a dvaput zaredom su poraženi u finalima: 2012. od Atletico Madrida, a 2013. godine od Bayerna također nakon raspucavanja sa 11 metara.

Utakmica na Bešiktaš Parku u Istanbulu ostat će upamćena i kao prvi dvoboj nogometaša najviše europske razine u kojem je pravdu dijelila sutkinja. Ta je čast pripala Francuskinji Stephanie Frappart, a pomagale su joj sunarodnjaknja Manuela Nicolosi i Irkinja Michelle O’Neill.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.