(FOTO, VIDEO) Njemački kup: Trećeligaš izbacio Olićev 1860 Muenchen, Eintracht Nike Kovač preokretom prošao dalje, igrao i Ante Rebić

Foto: fah

U četiri preostale utakmice osmine finala njemačkog nogometnog Kupa, koje su odigrane u srijedu, najveće je iznenađenje priredio trećeligaš Sportfreunte Lotte pobijedivši sa 2-0, pred svojim navijačima, drugoligaša 1860 Muenchen za koji igra bivši hrvatski reprezentativac Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto. fah
Foto: fah

Olić u ovom dvoboju nije ulazio u igru, a pogotke za domaću momčad postigli su Lindner (28) i Freiberger (58). Igračima Muenchena sudac Dingebert podijelio je osam žutih kartona i jedan crveni.

Foto: fah
Foto: fah

Sedma momčad treće lige ovom je pobjedom i plasmanom u četvrtfinale Kupa zaradila klubu ukupnu premiju od 2.360.000 eura, dok je sama pobjeda nad 1860 Muenchenom donijela 1.265.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među osam najboljih momčadi probio se i Eintracht kojeg uspješno vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Eintracht je preokretom došao do 2-1 pobjede na gostovanju kod Hannovera, iako su domaći poveli pogotkom Harnika u 57. minuti. Izraelac Tawatha je izjednačio u 63. minuti, a u 66. je pobjednički pogodak postigao švicarski reprezentativac Haris Seferović.

Prošlogodišnji finalist, Borussia Dortmund, prolaz u četvrtfinale protiv berlinske Herthe osigurala je tek boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je rezultat u 90 minuta i produžetka bio 1-1. Gosti iz Berlina poveli su u 27. minuti pogotkom Kaloua, a izjednačio je Marco Reus u 48. minuti. No, Herthini su igrači promašili čak dva jedanaesterca, a jednog je obranio Borussijin vratar Burki pa je momčad iz Dortmunda izborila mjesto u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački kup – osmina finala:
Sportfreunde Lotte – 1860 Muenchen 2-0
Sandhausen – Schalke 1-4
Borussia D. – Hertha 3-2 (1-1) – jedanaesterci
Hannover – Eintrach 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrano u utorak:
HSV – Koeln 2-0
Walldorf – Arminia 4-5 (1-1) – jedanaesterci
Bayern – Wolfsburg 1-0
Furth – Borussia M. 0-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.