(FOTO) Zanimljiv projekt za herojski grad: Iduće godine Vukovar će dobiti atletsku stazu

Foto: fah

Do jeseni 2017. godine grad Vukovar bi trebao dobiti atletsku stazu čiju gradnju podupiru brojne svjetske sportske organizacije poput Svjetskog atletskog saveza (IAAF) i Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), rečeno je tijekom sastanka koji su u utorak u Vukovaru održali vukovarski gradonačelnik Ivana Penava i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivan Veštić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretan sam i ponosan da mi, hrvatski atletski djelatnici možemo dati doprinos da se u Vukovaru građanima, djeci i atletičarima iz Vukovara izgradi jedan reprezentativni sportski objekt te očekujem pomoć hrvatskih gospodarskih subjekata, prijatelja i građana. Nadam se da se to ne dovodi u sumnju kada je riječ o Vukovaru, pogotovo kada nam je sportski svijet izašao u susret i na koji način je pristupio ovom projektu. Unaprijed sam zahvalan svima koji će se priključiti realizaciji ovog projekta.To je naš mali doprinos u odnosu na ono što je Vukovar sa svojim građanima dao ovoj državi“, poručio je predsjednik HAS-a Veštić.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo razgovorima.

„Iznimno sam zadovoljan što će nakon dvije godine pregovora ideja uroditi plodom. Lijepa vijest je došla od Međunarodnog atletskog saveza koji se uključio u ovaj naš projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru“, rekao je Penava te zaključio kako će se Gradski stadion konačno sanirati, a izgradnjom atletske staze Vukovar će dobiti novi sportski sadržaj od iznimne vrijednosti za grad i njegove građane”, kazao je Ivan Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljajući dosadašnje aktvinosti oko izgradnje atletske staze u Vukovaru, predsjednik HAS-a, koji je suinicijator izgradnje staze, Ivan Veštić izvjestio je gradonačelnika Penavu kako je Fondacija IAS-a na čelu s Pierrom Weissom donijela odluku o izgradnji atletske staze u Vukovaru te osigurala 60.000 USD, a istovremeno se i Svjetska atletska federacija na čelu s predsjednikom IAAF-a Lordom Sebastianom Coeom usuglasila s izgradnjom iste te potpomogla projekt s 100.000 USD.

Po Veštićevim riječima time nisu završene aktivnosti saveza glede osiguranja sredstava za izgradnju staze, što znači da će se i druge svjetske i europske institucije nastojati uključiti u projekt, prvenstveno Međunarodni olimpijski odbor i njegov fond solidarnosti na čelu s Sergejem Bubkom.

Dogovoreno je kako će Grad Vukovar izvršiti sve pripremne radnje za postavljanje atletske staze, a HAS osigurati sredstva potrebna za izgradnju, projektiranje i opremanje atletskog borilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za daljnje prikupljanje potrebnih sredstava HAS će otvoriti poseban žiroračun za ovu potrebu te će se fizičke i pravne osobe moći uključiti u realizaciju ovog projekta financijskim sredstvima, a za ožujak 2017. godine predviđeno je održavanje donatorske večere u organizaciji HAS-a.

Operativne radnje započet će poslije u siječnju 2017. godine izradom potrebne projektne dokumentacije, a nakon toga će započeti pripremni radovi. Rok izgradnje je jesen 2017. godine kada će se stadion svečano otvori službenim nastupom hrvatske kadetske atletske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.