(FOTO) Generalna proba za Euro: Hrvatska u prepunoj Spaladium Areni svladala Crnu Goru

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u “generalci” za predstojeći EURO u Splitu selekciju Crne Gore s 25-22 (13-10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Iako je utakmica bila i prijateljska, pripremna i humanitarna, bila je na razini natjecateljske jer je bilo očito da su oba izbornika odlučili maksimalno koristiti sve napadačke i obranbene opcije. Hrvatska je od samog početka vodila, u 16. minuti bilo je i +4 (9-5) posebno zahvaljujući Domagoju Duvnjaku koji je pogodio sva tri početna šuta, a onda zaradio posjekotinu na ruci i nakratko izašao iz igre.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Crnogorci su bolje započeli drugi dio i u 42. minuti došli na samo pogodak razlike (16-15), u 46. minuti je naš vratar Ivan Pešić dvaput branio šut za izjednačenje, dok je Hrvatska upala u krizu u napadačkoj igri. Srećom, s tri gola Zlatka Horvata Hrvatska se napokon šest minuta prije kraja odvojila na 24-20, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Kod Hrvatske je najviše zabio Manuel Štrlek (5), Duvnjak je zabio 4, Luka Stepančić, Ivan Čupić i Luka Cindrić po tri gola, Marko Kopljar dva, a Igor Vori i Igor Karačić su postigli po jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorci, koji su u kvalifikacijama senzacionalno izbacili Ruse, predstavili su se kao čvrsta ekipa, a u Splitu ih je predvodio Vasko Ševaljević sa 6 golova.

Izbornik Lino Červar za dvoboj s Crnogorcima koristio je usluge skoro svih prijavljenih igrača, u sastavu nisu bili Ivan Stevanović i Denis Buntić, a očekuje se da će u subotu izbornik objaviti i konačan popis za EURO.

Sva sredstva od ovog susreta, kojeg je u Spaladium Areni pratilo oko 10 tisuća gledatelja, namijenjena su Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Split, pa je i to bila lijepa gesta hrvatske rukometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prvi hrvatski suparnik na EURU Srbija poražena je u Beogradu od Makedonije 29-32. Šest golova za Srbiju dao je Petar Đorđić, a pet Mijajlo Marsenić, dok je Makedonce predvodio Goce Georgijeski sa sedam pogodaka. Srbi će prije dolaska u Split odigrati još dvije utakmice sa Slovenijom 9. i 10. siječnja u Murskoj Soboti i Velenju.

Podsjetimo, EURO otvaraju Hrvatska i Srbija 12. siječnja u Splitu, a u toj skupini još igraju Danska i Island.

U poluvremenu utakmice proglašeni su i najbolji hrvatski rukometaši i rukometašice u tradicionalnom, 24. izboru Sportskih novosti. Igrač Vardara Luka Cindrić po prvi je puta najbolji hrvatski rukometaš, a naslov najbolje igračice po osmi puta ponijela Andrea Penezić, koja također igra za skopski Vardar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.