Godine na vrhunskoj razini: Igrača kao što je Mario Mandžukića Hrvatska je imala i ima jako malo!

Foto: fah

Najbolji hrvatski napadač i najbolji strijelac ove generacije Vatrenih Mario Mandžukić i dalje je jedna od glavnih tema u Italiji. Hrvatska ima zaista vrhunskog igrača u Mariju Mandžukiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je Mandžo za Vatrene do sada zabio 30 golova i na drugom je mjestu najboljih strijelaca hrvatske nogometne reprezentacije svih vremena, iza nenadmašnog Davora Šukera, koji je pogodio 45 puta, ali i ispred legendarnog Eduarda da Silve koji je zabio 29 golova. Naravno, da nije bilo teške ozljede Dudua u dresu Arsenala njegov broj postignutih pogodaka za Hrvatsku bio bi sigurni smo daleko veći.  Kad se ozlijedio Dudu je igrao u vrhunskoj formi, kao jedan od najboljih napadača Europe.

No, vratimo se na Apenine i sjajnom Mandžukiću koji je po tko zna koji puta spasio Juventus svojim golovima.  Naš reprezentativac zabio je u Ligi prvaka protiv portugalskog Sportinga u 84. minuti gol koji je Juventusu donio važna tri boda. Iako ne igra na ”svojoj prirodnoj poziciji” Mandžo briljira u dresu Stare dame. Nažalost, u Hrvatskom dresu se ipak još malo traži.  Rijetko zabija golova, što i ne čudi s obzirom kako su Vatreni do utakmice u Kijevu iz četiri dvoboja postigli tek dva gola.  Od toga jedan je pogodak zabio obrambeni igrač Domagaoj Vida, a drugi – Mario Mandžukić. Gol Sportingu borbeni Mandžo zabio je na sebi svojstven način, u duelu s protivnikom bio je jači, izdržljiviji te je glavom poentirao.

Kako smo već pisali talijanska Gazzetta dello Sport, koja, nažalost, posljednjih dana piše o svemu i svačemu, napisala je kako je Mandžukić čovjek koji redovito spašava talijanskog prvaka u trenucima kad se čini kako nema izgleda, dok Tuttosport dodaje kako je našeg igrača zabranjeno izostavljati iz prvog sastava. Menadžer koji je sudjelovao u transferu Mandžukića iz Atletico Madrida u Juventus, Giacomo Branchini, ”fenomen” hrvatskog napadača objasnio je sljedećim riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mario nikad neće postavljati pitanja oko svoje pozicije, niti će se ikada žaliti zbog pretrčanih kilometara. Njemu je najvažnije da igra, neovisno o poziciji, a mislim da nema puno igrača koji mogu igrati na toliko mjesta u momčadi. Trener Allegri zna kako izvući najbolje iz njegovih kvaliteta. Nije tajna da njih dvojica imaju sjajan odnos…”

Mandžo je ove sezone zabio četiri pogotka u 11 utakmica za Juventus, no, sva četiri su bila od izuzetne važnosti. Dva u Serie A, dva u Ligi prvaka. Čak je tri pogotka zabio s pozicije lijevog krila, koja nije njegova prirodna pozicija, ali na koju ga je gurnuo trener Allegri i na kojoj se Hrvat jako dobro snalazi.

Mario Mandžukić više nije mladić na početku karijere, odavno to nije, međutim, Mandžukić je uz Luku Modrića jedan od rijetkih hrvatskih nogometaša koji ”traje” tako dugo, na vrhunskoj razni, igrajući standardno od Bayerna preko Atletica do Juventusa…  Godine su to, rada, odricanja, treninga, ozljeda, upornosti… Takvih je igrača Hrvatska imala, ima ih, ali jako malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.