Gospin dolac u Imotskom: Hrvatska ima najljepši stadion na svijetu

Foto: Instagram(BBC

Hrvatska, nažalost, još uvijek čeka na izgradnju Nacionalnog stadiona, i dok čeka ima se čime naša zemlja pohvaliti. Naime, kako je britanski BBC pisao još 2017. godine Gospin dolac u Imotskom je najljepši stadion na svijetu, a tu je titulu ponio i četiri godine kasnije, dakle, 2021. godine, dok je na stranici stadiumDB.com, među najpojsećenijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije četiri godine, podsjetimo, BBC je u komentaru napisao:

Čini se da je cijela Hrvatska stvorena za objavljivanje fotografija na Instagramu, pa nije ni čudo da je ova predivna zemlja dom jednom od najljepših stadiona na svijetu. Smješten blizu hrvatsko-bosansko-hercegovačke granice, Gospin Dolac može primiti do 4000 gledatelja i sigurni smo da je bilo onih hrabrih koji su se penjali po stijenama kako bi imali što bolji pogled…”

Hrvatska – prekrasna zemlja: Stadion Gospin dolac u Imotskom proglašen jednim od 10 najljepših na svijetu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion je, podsjetimo, kapaciteta oko 4.000 gledatelja, ali priroda koja ga okružuje je impozantna. Stadion se nalazi na rubu litice iznad Modrog jezera i mnoge ostavlja bez daha nakon što ga posjete.

Podsjetimo, na spomenutom stadionu utakmice igra NK Imotski, koji je član 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske, a kroz povijest najčešće su igrali u 3. HNL, dok su 2012. godine bili petoplasirani u 2. HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.