Hajduk ima novi Nadzorni odbor, Brbiću produžen mandat do kraja 2015.

Glavna skupština športskog dioničarskog društva HNK Hajduk na zasjedanju u subotu izabrala je novi deveteročlani nadzorni odbor kluba te je donijela odluku da se gubitak od oko 5,9 milijuna kuna ostvaren u 2014. godini “pokrije” dobicima iz poslovanja kluba u budućem razdoblju.

Novoizabrani Nadzorni odbor Hajduka će na prvoj konstituirajućoj sjednici, koja će  biti održana sljedećih dana, odlučivati i o predsjedniku Uprave kluba, a dosadašnjem predsjedniku Uprave Marinu Brbiću mandat završava u ponedjeljak. On se u današnjoj izjavi nije precizno izjasnio želi li i ubuduće ostati na toj dužnosti.

Sedam od devet članova Nadzornog odbora Hajduka (Ljubo Pavasović Visković, Denis Kosor, Nikica Krnić, Slaven Marasović, Ante Šalinović, Guste Santini i Anthony Marinov) izabrano je na temelju rezultata izbora koje je provela udruga “Naš Hajduk” 4. srpnja ove godine i koje je Gradsko vijeće na sjednici 16. srpnja ove godine preporučilo Glavnoj skupštini za te dužnosti.

Glavna skupština Hajduka
Dva preostala člana Nadzornog odbora su poduzetnici Jako Andabak i Zoran Mamić, a oni su izabrani iz kvote koju u Nadzorni odbor daju manji dioničari Hajduka.

Hajduk će ostati apolitičan klub

U ime novoizabranog NO-a na povjerenju se zahvalio Ljubo Pavasović Visković rekavši kako je u proteklom četverogodišnjem razdoblju Hajduk depolitiziran te će i ubuduće ostati apolitičan.

Nijedna odluka nije, niti će biti donešena zbog bilo kakvog političkog inputa ili sentimenta i Hajduk apsolutno mora ostati izvan svake situacije koja bi mirisala na politiku“, poručio je Pavasović Visković.

Po njegovim riječima Hajduk mora funkcionirati i poslovati pošteno i transparentno, te da klub mora biti primjer u Hrvatskoj kako se poštuje zakon.

U Hajduku u prošle četiri godine nije bilo, a vjerujte, neće biti ni ubuduće mjesta bilo kakvim nezakonitostima, crnim fondovima, crnom novcu i novcu ispod žita“, istaknuo je Pavasović Visković.

On je također kazao kako Hajduk mora ostati narodni klub jer je nastao kao “dite puka”.

Haduk je klub koji danas funkcionira po tržišnim osnovama, ali je u većinskom vlasništvu grada i kao takav mora ostati i u budućnosti.

Kritika dosadašnjoj Upravi

Tijekom višesatnog zasjedanja čule su se i kritike upućene tijelima Hajduka. Mate Jukić, dioničar Hajduka iz Zagreba, u svojoj je diskusiji pozvao novoizabrani NO da se “makne od politike”, a za dosadašnju Upravu na čelu s Marinom Brbićem rekao je da nije dorasla radu u klubu.

Upravi su svi krivi, samo ne njena nesposobnost. Držim da ova (dosadašnja) Uprava nije sposobna obaviti dobar transfer igrača nego ruši cijenu igračima“, kazao je Jukić, dodavši da tako govori jer želi dobro Hajduku.

Glavna skupština Hajduka
Reagirala je dosadašnja predsjednica NO Branka Ramljak rekavši kako Jukić ima pravo na svoje mišljenje, ali se ona s njim ne slaže. Rekla je kako se Hajduk bori za čišće stanje u hrvatskom nogometu te da je dosadašnji Nadzorni odbor, kojem je ona bila na čelu, udario temelje za dobar nastavak djelovanja novoizabranom NO.

Predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani  istaknuo je da je dosadašnja Uprava prije četiri godine zatekla 110 sudskih sporova u vezi Hajduka, od kojih je do sada riješeno oko 100.

Od toga smo 40 sudskih sporova dobili, 30 izgubili, a ostali su završili nagodbom. U preostalih desetak sudskih sporova u dva ili tri slučaja Hajduk je tužen, a ostalo su naše tužbe“, objasnio je Radovani.

Novi predsjednik NO-a Ljubo Pavasović Visković

Održana je prva sjednica Nadzornog odbora HNK Hajduk u novom sazivu na kojoj je za predsjednika NO izabran Ljubo Pavasović Visković, a zamjenik je Zoran Mamić.

Nadzorni odbor je donio odluku da se predsjedniku Uprave HNK Hajduk Marinu Brbiću produži mandat do 31. prosinca 2015. godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah