HNS želi Europska prvenstva za mlađe reprezentacije

Hrvatski nogometni savez (HNS) poslao je pismo interesa za domaćinstvo Europskog prvenstva ženskih reprezentacija do 17 godina koje će se održati 2017. godine, te Europskog prvenstva selekcija nogometaša U-19 u 2018. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska do sada nije bila domaćin europskih završnica u bilo kojem uzrastu, no s velikim je uspjehom organizirala Europsko prvenstvo u futsalu 2012. godine.

Hrvatski nogometni savez će tijekom jeseni ispuniti Uefine kandidacijske zahtjeve, a odluka o domaćinima spomenutih natjecanja bit će donesena u siječnju 2015. godine.

“Sigurni smo kako bi domaćinstvo ovih natjecanja bilo značajno za naš nogomet. Ne samo zbog očiglednog sportskog aspekta već i zbog nužnih ulaganja u infrastrukturu, kao i zbog organizacijskog iskustva koje bi nam takva natjecanja osigurala”, izjavio je tehnički direktor HNS-a, dr. Romeo Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska, Grčka i Njemačka bit će domaćini spomenutog EP-a za U-19 reprezentacije u naredne tri godine, dok su Island i Bjelorusija domaćini EP-a U-17 ženskih selekcija u 2015. i 2016. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.