Hoće li jedan od najtalentiranijih hrvatskih trenera preuzeti Dinamo?

Foto: fah

Talentirani hrvatski stručnjak Nenad Bjelica dobio je otkaz u Lechu iz Poznana dva kola prije kraja poljskog prvenstva te je u ovom trenutku slobodan.  Dio medija odmah je Bjelicu povezao s Dinamom s obzirom kako je aktualni trener izglednog budućeg hrvatskog prvaka Nikole Jurčević pred odlaskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Nenad Bjelica razočaran ili zadovoljan činjenicom da je Lech  nakon 35 kola skupio 59 bodova, pet manje od vodeće Legije? Ono što je izazvalo nezadovoljstvo u Lechu je igra u posljednjih pet kola, Lech je u to razdoblju upisao remi, jednu pobjedu i čak tri poraza.

“Razočaranje? Ma više sam razočaran time što mi u Lechu nisu dozvolili da završim posao, pa još ta dva posljednja kola odradim na klupi. I onda da svi skupa podvučemo crtu, vidimo ima li smisla ostajati dalje trener momčadi” rekao je za Goal.com/hr Nenad Bjelica te je nastavio:

“Mislim da smo bili na dobrom putu. Da, momčad je bila u maloj krizi, više rezultatskoj nego igračkoj, ali čelnici Lecha su se pod pritiskom javnosti odlučili na takav potez. Tu sam odluku prihvatio sasvim normalno, u trenerskom poslu morate biti spremni na takve stvari. To je nogomet, tu se sve mijenja preko noći. Jučer vas svi hvale, danas već svi kude.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica nema nikakvih prigovora na potez kluba, iako mu je žao što je sve na kraju ispalo tako nespretno. Hrvatski stručnjak otišao je dva kola prije kraja prvenstva, tek na kraju sezone trebali su se sumirati rezultati, koji ipak u konačnici nisu loši.

“Zaista nemam prigovora na potez kluba, samo mi je žao što je sve ispalo tako nespretno. Što sam otišao dva kola prije kraja sezone. Predstavnici Lecha rekli su mi kako žele napraviti pozitivan šok u momčadi, a jesu li uspjeli u tome, vidjet ćemo u posljednja dva kola. A sada slijedi – odmor.”

Bjelica će sada na odmor ili u potragu za novim poslom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obitelj mi je sada u Poljskoj, trebala je ostati tu do nedjelje i utakmice u Krakowu, ali sutra idemo svi skupa za Klagenfurt. Ja ću onda doći sljedeći tjedan još u Poznan razdužiti stvari i stan, a onda uzeti dva-tri tjedna pauze. I onda vidjeti što i kako dalje. U posljednja dva mjeseca imao sam puno kontakata s nekim klubovima, svi su znali kako mi istječe ugovor s Lechom, ali tu još nije bilo ništa konkretno.”

Kakvi su izgledi da ipak Bjelica preuzme Dinamo?

“Ma meni je u ovoj situaciji glupo pričati o tome, Dinamo ima trenera i trenutno se s njime bori za dvije titule. Sve drugo – nema smisla. Jasno da je Dinamo velik klub, a ja u pravilu sjednem za stol sa svakime tko sa mnom želi razgovarati. A vidjet ćemo hoće li Dinamo to htjeti i imati potrebe. Ja sam otvoren za sve opcije. Uostalom, nakon Italije sam išao u Poljsku, uvijek idem tamo gdje me žele i cijene. I gdje prepoznam dobar projekt. A hoće li to biti u Hrvatskoj, nekoj od liga petice ili negdje drugdje, u ovom trenutku ne mogu reći.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.