Hrvati uz svoje rukometaše: Kako protiv Češke? Hrvatska ‘ne zna igrati sa zadrškom’, čast nema cijenu i ne kupuje se trofejima…

Foto: fah

Veliku pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije protiv Njemačke za polufinale Europskog prvenstva u Beču pratili su i neki nogometaši hrvatskog prvaka, Dinama budući kako je trener Nenad Bjelica u subotu svojim igračima dao slobodnu večer. Zna se i zbog čega, kako bi mogli biti uz rukometne Vatrene, pratila se velika pobjeda protiv Njemačke, koja je proslavljena i među igračima Dinama.  Pritom prvenstveno mislimo na one domaće igrače zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Hrvatska može i do zlata…”

”Gledali smo rukomet i živcirali se cijelo vrijeme. Na kraju smo odahnuli vidjevši da je dečkima pošlo za rukom slomiti Nijemce. Vjerujem da naši rukometaši mogu do kraja i europskog zlata, a u nama će imati najveće navijače ”, kazao je za portal 24 sata Antonio Marin, a Marko Đira je dodao:

”Da, poslije večere smo otišli u sobe gledati rukomet. Bilo je sjajno, ali i stresno do samoga kraja. Dečki su nas uspjeli razveseliti, a sada čvrsto vjerujem da Hrvatska može i do zlata.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukomet je ponovno u Hrvatskoj, barem u ovom trenutku, sport broj jedan. Dio stručnog stožera Dinama utakmicu je pratilo u jednom rovinjskom kafiću, također svi su zdušno navijali za hrvatske rukometaše.

Jedan od junaka – Luka Stepančić…

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon velike drame pobjedom protiv Njemačke plasirala se u polufinale Europskog rukometnog prvenstva. Jedan od junaka velike pobjede Hrvatske je, kako smo već pisali, i Luka Stepančić. Naime, Luka je u presudnim trenucima utakmice, kad je stao još jedan junak Igor Karačić, kad nam je malo toga polazilo za rukom, držao Hrvatsku iznad vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bilo je teško zaspati…”

Nakon velike pobjede Luka je otkrio kako se osjećao kad se sve malo ”sleglo”:  ”Bilo je teško zaspati, ali i još ljepše probuditi se znajući da smo napravili taj korak koji smo zacrtali. Stigli smo pet razlike i pokazali da smo mentalno najjača ekipa na ovom turniru…”

Slavlja je bilo na terenu, nakon utakmice, slavili su naši rukometni junaci s navijačima u bečkoj dvorani te tek malo u svlačionici i u autobusu, i to je uglavnom bilo to. Bit će vremena za pravo slavlje, preostaju utakmice protiv Čeha i Španjolaca, a onda polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Nismo mogli više jer bilo je kasno, imali smo pola sata s obiteljima da provedemo i otišli u krevet iako nam je trebalo dosta da zaspemo zbog adrenalina, emocija i svega što se dogodilo”, opisao je Luka Stepančić večer u kojoj je Hrvatska slomila moćnu i favoriziranu Njemačku 25:24, kojom su Červarovi izabranici uzletjeli  prema Stockholmu i polufinalu Europskog prvenstva.

”Mentalno smo najjači na Euru…”

”Bilo je još ljepše probuditi se znajući da smo napravili taj korak koji smo zacrtali. Stigli smo pet razlike i pokazali da smo mentalno najjača ekipa na ovom turniru”, poručio je Stepančić, prenosi portal 24 sata.

Nijemci su igrali grub rukomet, udarali na sve strane, gdje su stigli i koliko su stigli, plavokosi div Wiencek i njegov ”partner u zločinu” Pekeler najviše, kao da su se natjecali koji će jače. Modrica, pretpostavljamo stoga, ima dosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ha, ha. Ima ih, ali bole puno manje nego inače. Oni godinama igraju tako, no vratili smo im i mi nešto”, kazao je Stepančić kroz smijeh.

Pobijediti bez stresa…

Hrvatska sutra igra protiv Češke, utakmica je to bez ozbiljnijeg rezultatskog značaja, naime, odluka o prvom mjestu past će u posljednjem kolu drugog kruga u utakmici Hrvatska – Španjolska.  Treba sutra rutinski, bez stresa, pobijediti Čehe, a pritom odmoriti glavne igrače. Prije dvije godine nije bilo lako u utakmici za peto mjesto na Europskom prvenstvu, pobijedili smo minimalno  28-27.

”Da, ne odlučuje utakmica ni o čemu, ali svaki bi nepotreban poraz narušio atmosferu i unio nepotrebnu nervozu. Ja, također, moram paziti i dozirati svoju snagu”,  smatra Luka Stepančić.

Kako protiv Češke? Čast nema cijenu…

Kako smo već spomenuli Hrvatska sutra igra utakmicu 3. kola drugog kruga protiv Češke. Kako igrati utakmicu koja ni o čemu ne odlučuje, odmoriti igrače, a pobijediti i ne izgubiti obraz?

Lino Červar zato bi u ogled protiv Češke mogao na teren poslati i najviše koristiti Ašanina na vratima, Brozovića koji je tek došao i na pivotu odigrao samo jednu utakmicu, mogao bi puno prostora dati mlađima, Matanoviću i Šarcu, koji će, sigurni smo, dobro odraditi posao.

S obzirom da na lijevom krilu više nema Ravnića kojeg je zamijenio Brozovićem, za Mandića nema rješenje i on će se morati žrtvovati. Isti je slučaj i s desnom vanjskom stranom, gdje je Stepančić jedina opcija. Ipak ga se mora zaštititi te će se ta pozicija, kao i dosad, krpati s dešnjacima kojih je dosta”, pišu Sportske novosti i pritom podsjećaju na jednu činjenicu, koju je primijetio i Igor Karačić, Hrvatska ne zna igrati sa zadrškom. Svojedobno su legendarni Ivano Balić i suigrači bili u prilici kalkulirati, izbjeći moćne i za nas uvijek neugodne Francuze, no, nisu, pobijedili su zbog navijača, naletjeli onda na Francuze i – ispali, ali i spasili obraz.  Čast nema cijenu i ne kupuje se trofejima i medaljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.