Hrvatska u Davis Cupu: Je li pobjeda ‘međugorske veze’ u Portlandu protiv braće Bryan senzacija?

Foto: Hts

Marin Čilić i Ivan Dodig velikom su pobjedom protiv jednog od najvećih teniskih parova današnjice i teniskih tandema uopće Hrvatsku ostavili na životu u Davis Cupu, barem danas do ponoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, “međugorska veza” nadigrala je najtrofejniji teniski tandem svih vremena, braću Boba i Mikea Bryana sa 6:2, 2:6, 6:2, 6:4. Legendarni američki teniski “duo” dugo je vremena harao svjetskim tenisom, dugo im vremena nitko ništa mogao, bili su unaprijed pobjednici svih većih turnira koje bi odigrali dovoljno motivirano i dovoljno ozbiljno kako bi ih osvojili, međutim, i njih su stigle godine, 38 godina, čak i ako igrate parove u tenisu su lijepe godine. Da je teniski tandem Bryan u padu možda najbolje od svega svjedoči jedna činjenica, dakako, ona rezultatska, rezultati uglavnom ne lažu. Naime, Bryani su osvoji nekoliko turnira ove sezone, ali niti jedan od najvećih, poput Australian Opena, Roland Garrosa ili Wimbledona, što je nekih ranijih godina bilo nezamislivo.

To je, naravno, jedan od razloga zašto trijumf hrvatskog teniskog para protiv Amerikanaca nije senzacija, drugi razlog leži u činjenici da je Ivan Dodig zaista briljantan tenisač u paru. Možda i ponajbolji na svijetu u ovom trenutku? Razloge zašto Dodig nije otišao do kraja na nekom grand slam turniru ove sezone treba potražiti u očajnoj igri Brazilca Marcela Mela, koji mu je dugogodišnji teniski partner i koji je u Wimbledonu igrao tragično.

Nije ovo prvi poraz američkog teniskog tandema od Hrvata, naime, Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Carsonu prije jedanaest godina su ih dobili, tada je puno teže bilo dobiti ovakav teniski tandem, koji je bio u naletu i koji je s vrha promatrao svijet oko sebe.  Kada je prije 11 godina Hrvatska dobila Amerikance i to na američkom tlu presudila je fenomenalna forma Ivana Ljubičića koji je u maratonskom meču slomo Andyja Roddicka. Hrvatska je te 2005. otišla do kraja, šokirala svijet pobjedom u Davis Cupu. Reprezentaciju je vodio izbornik Nikola Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velike, ali ne i senzacionalne, pobjede hrvatskog teniskog tandema protiv braće Bryan Hrvatska s nadom očekuje posljednji dan Davis Cupa u Portlandu. Marin Čilić će u 21 sat igrati protiv Johna Isnera, u meč ulazi s 5:0 u međusobnim ogledima, ali i s teretom dva nesretna poraza zaredom u pet setova, prvi u Wimbledonu protiv Rogera Federera, drugi prije samo dva dana protiv Jacka Socka,  dok su posljednji na rasporedu Jack Sock i Borna Ćorić. Izbornika Krajana može zabrinuti  igra mladog Ćorića, naime, Borna je poražen od Isnera praktički bez ispaljenog metka. Isner je sjajan tenisač, odličan server, međutim, za Ćorića su govorili da je nasljednik Ivaniševića, Čilića, Ljubičića….

Je li neshvatljivi poraz Marina Čilića protiv Socka zapravo odredio smjer četvrtfinala Davis Cupa u Portlandu? U normalnim okolnostima Marin bi Socka “pojeo” za doručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ušli smo u meč s dobrom taktikom, dobrim stavom i znali da ih možemo pobijediti ako odigramo svoju dobru igru. Očito, dobra stvar je bila i to što smo i ja i Ivan prije već pobijeđivali Bryane”, rekao je najbolji hrvatski tenisač nakon velike pobjede Marin Čilić, koji je zahvaljujući dobrom vodstvu starijeg Ivana Dodiga sjajno odigrao u paru i pokazao da bi možda s Dodigom mogao igrati i na nekim većim svjetskim turnirima. Poput Wimbledona zašto ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.