Hrvatska karate reprezentacija: Spremni smo za natjecanje!

Nakon što je na Europskom prvenstvu u Istanbulu u ožujku osvojila zlato u kategoriji iznad 68 kilograma karatistica Maša Martinović s mnogo optimizma očekuje nastup na Europskim igrama u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljna sam formom i spremna sam za natjecanje. Na EP sam kvalitetno odradila sve borbe i nadam se kako će tako biti i na Europskim igrama,” kazala je 25-godišnja Čakovčanka koja je u svom debitantskom nastup u pojedinačnoj konkurenciji na EP odmah došla do zlata.

Sada slijedi i debitantski nastup na Europskim igrama. Trenutačno je druga na svjetskoj ljestvici u svojoj kategoriji, a ispred nje je tek svjetska prvakinja Francuskinja Nadege Ait Ibrahim. No, Maša ju je pobijedila u studenom prošle godine u Zagrebu na 12. izdanju Top ten turnira. Francuskinja također dolazi u Baku i uz Mašu i treću sa svjetske ljestvice Turkinju Meltem Hocaoglu bit će glavne kandidatkinja za odličje.

“Nastupa nas osam u kategoriji i podijeljene smo u dvije grupe po četiri, a dalje idu dvije najbolje,” dodala je Maša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martinović je magistra farmacije i radi u Svetoj Nedelji što iziskuje dosta odricanja.

“Bilo je lakše dok sam studirala. Sve se svodi na sport i posao.”

Karate nije olimpijski sport, pa su Europske igre prilika da i Hrvatska karate reprezentacija osjeti ‘olimpijsku atmosferu’ i život u ‘olimpijskom selu’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Baš mi je drago što je i karate u programu velikog multi-sportskog natjecanja. Kolegice iz drugih reprezentacija nastupaju na primjerice Pan-Američkim igrama, a sada i mimi imamo slično natjecanje u Europi”.

EI u Bakuu bit će posebne i za Jelenu Kovačević.

“S obzirom da će nakon ovih igara biti moj ‘game over’ prilično sam emotivna uoči svog posljednjeg nastupa. Ne i euforična, jer sam velik broj borbi već odradila,” kazala je 30-godišnja Opatijka, dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Voljela bi na ovim igrama karijeru završiti što bolji nastupom, iako će konkurencija biti jaka.”

Kovačević u svojoj riznici ima šest medalja s europskih prvenstava, pri čemu i dva zlata, te po jedno srebro i broncu sa svjetskih prvenstava. No, najveći uspjeh ostvarila je 2009. na Tajvanu na World Games – olimpijadi neolimpijskih sportova gdje je osvojila zlato, baš kao i na Combat games u Pekingu 2010.

“Za mene su to najdraže medalje. Nastupa osam natjecatelja – kontinentalni prvaci i finalisti svjetskog, a održavaju se jednom u četiri godine. Nastupaju samo najbolji, baš kako bi bilo i da smo na Olimpijskim igrama,” dodala je.

Nakon Bakua Jelena će se maksimalno posvetiti postiplomskom studiju u Moskvi, te radu u klubu ‘No Kachi’ čija je osnivačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čekam me naporan ritam na International University u Moskvi, gdje sam na postdiplomskom studiju, a program je sve zahtjevniji. Također u karate klubu ‘No Kachi’ kojeg sam i osnovala svakodnevno radim sa velikim brojem djece kojoj nastojim prenijeti što kvalitetnije svoje znanje, pa će i nakon igara moj tempo biti prilično zahtjevan.”

U ženskoj konkurenciji nastupaju i Ana Lenard, Monika Berulec, te Vlatka Kiuk, a jedini hrvatski karatist na EI je Danil Domdjoni.

“Moram priznati očekivanja su velika. Bez obzira što je osam najboljih iz Europe ovdje,” kazao je Domdjoni koji je na nedavnom EP-u u Istanbulu osvojio broncu.

“Imam pravo očekivati i ono najviše. Jako kvalitetno smo trenirali, u jednom režimu treninga sam u kojem možda nisam bio cijelu karijeru. Bit će svakako zanimljivo i jedva čekam da natjecanje krene,” dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.