Hrvatska lovi pobjedu u Ljubljani: Dalić s ovom formacijom ide po tri boda protiv Slovenije

epa08724964 Croatia's head coach Zlatko Dalic during a training session at the kybunpark stadium in St. Gallen, Switzerland, 06 October 2020. Croatia will face Switzerland in their International soccer friendly match on 07 October 2020. EPA/SALVATORE DI NOLFI

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi je veliki izazov, kreće se u lov na Svjetsko nogometno prvenstvo, koje je na rasporedu sljedeće 2022. godine u Kataru. Vatreni večeras od 20:45 sati gostuju u Sloveniji te igraju protiv domaće reprezentacije, dakako, svjetski doprvak veliki je favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u Ljubljani igrati prvu od čak tri kvalifikacijske utakmice u samo šest dana. U subotu se Vatreni susreću s Ciprom u Rijeci, da bi u utorak završili ovaj maratonski, naporni niz protiv Malte, također na Rujevici.

Slovenija je ipak u ovom nizu najteži protivnik Vatrenima, Hrvatska nije bez problema te će se izbornik Zlatko Dalić morati protiv Slovenije ”snaći” bez Dinamovca Bruna Petkovića i igrača Milana Ante Rebića, koji su ozlijeđeni. No tome unatoč Dalić ima u napadu odlične mogućnosti te momčadi koju vodi bivši trener Rijeke Matjaž Kek neće biti lako.

Važno je spomenuti kako je Dalić najavio pobjedu u Sloveniji, igru koja bi Vatrenima trebala donijeti super važna tri boda, napast će Slovence s dva napadača te formacijom  4-1-2-1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo također da je izbornik Dalić već igrao s takvom postavom i to prošle jeseni u Ligi nacija protiv svjetskih prvaka Francuza te nije izgledalo loše, iako smo, kao i uvijek, od Francuske – izgubili. Dakle, umjesto onih koji su tada igrali, poput Uremovića, Badelja, Pašalića i Petkovića, trebali bi nastupiti Vrsaljko, Brozović, Kovačić i Kramarić.

Drugim riječima, na terenu bi to izgledalo ovako:

Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić – Brozović – Modrić, Kovačić – Vlašić – Kramarić, Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.