Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija porazom od Izraela izgubila sve izglede za prolazak na EP

Foto: Facebook

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u susretu je 1. kola drugog kvalifikacijskog turnira skupine D za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj u Rovinju izgubila od Izraela sa 2-3 (20-25, 25-20, 25-20, 23-25, 13-15) i tim porazom izgubila sve izglede za prolazak na EP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu dana Latvija svladala Slovačku sa 3-1 (25-17, 25-22, 17-25, 25-22). Tako dva kola prije kraja Slovačka i Latvija imaju po devet bodova, Izrael je treći s četiri, a Hrvatska posljednja s dva boda.

Kako će izravni odlazak u Poljsku izboriti pobjednik skupine, dok će drugoplasirana reprezentacija početkom listopada imati još jednu priliku u dodatnim kvalifikacijama, dva kola prije kraja kvalifikacija jasno je kako Hrvatska ne može završiti na jednom od prva dva mjesta.

Hrvatska će u subotu još igrati protiv Latvije, a u nedjelju protiv Slovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nalazi se u puno boljoj situaciji u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na EP koje će se sljedeće godine održati u Azerbajdžanu i Gruziji uoči svog drugog turnira koji počinje u petak također u Rovinju. Nakon prvog turnira skupine D u portugalskom Varzimu one imaju maksimalnih devet bodova, drugo mjesto drži Slovačka sa šest bodova, Portugal ima tri, a Izrael je bez bodova.

Hrvatske odbojkašice će u Rovinju prvo igrati protiv Slovačke u petak, pa protiv Portugala u subotu, te protiv Izraela u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.