Hrvatska protiv Belgije: Može li ovih 11 Vatrenih zaustaviti favorita Eura?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20:45 sati igra posljednju pripremnu utakmicu uoči Europskog nogometnog prvenstva. Protivnik je vrlo jaka belgijska reprezentacija, koju mnogi smatraju, ne bez razloga, jednim od najvećih favorita Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić za spomenuti susret u Bruxellesu računa na 23 igrača, nedostaje Dejan Lovren, koji je teže ozlijeđen, putovat će na Europsko prvenstvo no pitanje je hoće li doista igrati, srećom samo zbog manje ozbiljnih ozlijeda izbornik je poštedio Josipa Brekala i Joška Gvardiola. Prema svemu sudeći njihovi problemi su manje ozbiljni, no svejedno ih ne treba forsirati,

Tako ovog časa izbornik ima na raspolaganju samo trojicu stopera: Vidu, Ćaleta-Cara i Škorića. Još ranije je otpao Filip Uremović. Upravo su na stoperske pozicije ozljede najviše udarile.

A Marcelo Brozović kao zadnji vezni morat će pomoći stoperima u čuvanju Romelua Lukaku jer brzi i moćni napadač Intera glavna je prijetnja. Brozović dugo igra s njim pa mu zna sve karakteristike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njega je jako teško zaustaviti, fizički je stvarno moćan. Koristi sve svoje prednosti, no kao i protiv svakog drugog suparnika, i protiv Lukakua treba biti koncentriran i dati najbolje od sebe”, kazao je Brozović. Vida i Ćaleta-Car bit će posebno na udaru, ali i drugi im moraju asistirati. To će im biti pravi test za Harryja Kanea i Engleze, pišu Sportske novosti.

Vatreni će vjerojatno na teren u formaciji 4-2-3-1, sastav bi mogao biti:

Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić – Brozović, Kovačić – Rebić, Modrić, Perišić – Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupi:

Kalinić, Sluga, Juranović, Bradarić, Škorić, Vlašić, Kramarić, Budimir, Oršić, Ivanušec, Pašalić i Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.