Hrvatska ‘razbila’ Kosovo: Srbijanski mediji pozivaju se na hrvatske i zazivaju reakciju UEFA-e zbog skandiranja ‘Ubij Srbina’

Foto: Snimka zaslona

Srbijanski mediji tek nedavno su se pomirili s činjenicom da je Hrvatska samostalna i neovisna država, još uvijek se nisu pomirili s isto takvom činjenicom da je takozvana Krajina, paradržava kao teroristička tvorevina nestala u Oluji, no, nikad se neće pomiriti s notornom istinom, a to je s Kosovom kao samostalnom i neovisnom državom. Teško je srbijanskim vlastima kada nemaju koga tlačiti pa su osuđeni na vlastite građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posve je jasna onda reakcija tih istih srbijanskih medija koji su pratili i utakmicu između Hrvatske i Kosova u Skadru koju su Vatreni dobili čak sa 6:0, a u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.  Uglavnom se mediji u Srbiji osvrću na povremeno i doista sramotno skandiranje koje se u jednom trenutku utakmice u Skadru moglo čuti, dakako, govorimo o povicima “Ubij Srbina”, zajedno je skandirao jedan dio hrvatskih i kosovskih navijača. ”

“Navijači su bili složni u sramnom skandiranju, zbog kojeg bi morala reagirati UEFA. Sredinom prvog poluvremena Hrvati i Albanci su zajedno skandirali “Ubij Srbina”, kao i “Srbe na vrbe”, što se orilo stadionom u Skadru…”, piše srbijanski Blic, koji je inače blizak vladajućem režimu u Srbiji, iako ne toliko blizak kao pročetnički Kurir.rs, koji zapravo ide dalje i od Blica, svi oni zajedno pozivaju su i na neke nazovi hrvatske medije.

“Sramotno skandiranje organizirano je tako da se sa tribine na kojoj su smješteni hrvatski navijači čuje “Ubij”, a domaći navijači zatim odgovaraju sa “Srbina”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga međusobno se nagrade pljeskom, a zatim cijeli stadion zajedno kreće skandirati. Naravno, zbog toga će kaznu zaraditi i HNS i Kosovski nogometni savez.  Navijači Kosova i Hrvatske su u Skadru zajednički uzvikivali fašističke parole “Ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”, piše Kurir.rs pozivajući se, naravno, na portal Index, iako se, ponovimo, ne radi o stalnom takvom ružnom skandiranju, niti su svi navijači u tome sudjelovali.   Tko je sudjelovao u takvom skandiranju svakako zaslužuje osudu.

O samom rezultatu i utakmici u Srbiji se previše ne govori, iako srbijanski mediji ne tuguju zbog šest golova u mreži Kosova, malo manje su sretni zbog činjenice da su te golove zabili Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.