Hrvatski kandidati za zlato: Braća Sinković sigurno do finala Olimpijskih igara

Foto: fah

Braća Martin i Valent Sinković izborila su plasman u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiro, rutinskom utrkom, ali i najboljim rezultatom u obje polufinalne utrke, što ih čini glavnim kandidatima za olimpijsko zlato. Hrvatska, da podsjetimo, već ima jedno zlato u Riju, ono 33-godišnjeg Josipa Glasnovića u trapu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinković su krenuli silovito da bi u drugom dijelu utrke malo “prikočili” i rutinski odvezli utrku do samog kraja, niti jednog trenutka ne dozvolivši da im netko ugrozi sigurnu pobjedu. Finale Olimpijskih igara na rasporedu je u četvrtak, kada će Hrvatska, ako ovako budu raspoloženi Martin i Valent, dobiti svoje prvo olimpijsko zlato u veslanju od samostalnosti.

Vodili su od starta do finiša i lakoćom su kontrolirali utrku, te su na kraju pobijedili sa sekundu i 23 stotinke boljim vremenom od Norvežana Kjetila Borcha i Olafa Tuftea. Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u finale, osvojili su Britanci Jonathan Walton i John Collins

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 28 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj polufinalnoj skupini prvo mjesto pripalo je Litavcima Mindaugasu Griskonisu i Sauliusu Ritteru, koji su imali dvije sekunde i 34 stotinke slabije vrijeme od braće Sinković. Iz te skupine u finale su još ušli Talijani Francesco Fossi i Romano Battisti, te Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androidas.

Finale dvojca na pariće je u četvrtak, 11. kolovoza.

Prethodno je dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin izborio polufinale. Martin je bio najbrži u svojoj skupini u kojoj je s pet sekundi prednosti iza sebe ostavio Britanca Alana Campbella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale samaca je također u četvrtak, 11. kolovoza.

Rezultati polufinalnih veslačkih utrka u dvojcu na pariće.

Skupina 1:
1. Martin Sinković/Valent Sinković HRV 6:12.27 – u finalu
2. Kjetil Borch/Olaf Tufte NOR 6:13.50 – u finalu
3. Jonathan Walton/John Collins VB 6:13.83 – u finalu
4. Robert Manson/Chris Harris NZL 6:17.01
5. David Watts/Chris Morgan AUS 6:19.36
6. Georgi Božilov/Kristian Vasilev BUG 6:47.00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina 2:
1. Mindaugas Griskonis/Saulius Ritter LIT 6:14.61 – u finalu
2. Francesco Fossi/Romano Battisti ITA 6:15.24 – u finalu
3. Hugo Boucheron/Matthieu Androdias FRA 6:16.15 – u finalu
4. Marcel Hacker/Stephan Krueger NJE 6:18.32
5. Marko Marjanović/Andrija Šljukić SRB 6:27.66
6. Aleksandar Aleksandrov/Boris Jotov AZE 6:37.49

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.