Hrvatski karatisti očekuju medalje na SP u Bremenu

Foto: facebook

Hrvatska karate reprezentacija u Zagrebu je održala konferenciju za novinare uoči odlaska na 22. Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 5. do 9. sljedećeg mjeseca u Bremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženska selekcija u borbama na prošlom SP-u u Parizu (Ana-Marija Bujas-Čelan, Azra Saleš, Ivona Tubić, Maša Martinović) predvodjena izbornikom Dragom Galinom prije dvije godine osvojila je srebrno odličje, izgubivši u finalu od Francuske. Tome je u pariškom Bercyu prethodio “filmski zaplet” u kojem su naše djevojke najprije dobile susret 2. kola protiv Maroka, naknadno sudačkom odlukom diskvalificirane, a nakon usvojene žalbe ponovno vraćene na tatami, gdje su serijom pobjeda izborile finale. Nova članica ekipe ovoga puta je europska prvakinja u kategoriji do 61 kg Ana Lenard.

“Moramo biti jako oprezni, jer smo ekipa koja je nekoliko puta uzastopno osvajala odličja na velikim natjecanjima. Zbog toga će svi ‘gristi’ na nas, neće biti lako, čekaju nas jako teški mečevi. Moramo biti bolje nego ikad da bi opet bili u igri za taj rezultat”, istaknula je mlada samoborska karatistica, koja je danas proslavila 24. rođendan.

Muška reprezentacija čiji je koordinator stručnog stožera Zdenko Horvat nastupit će ovoga puta u pomladjenom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ekipa je relativno mlada, međutim naš je cilj nedostatak iskustva nadoknaditi pozitivnom agresivnošću i ostvariti što bolji rezultat”, naglašava član muške ekipe u borbama Domagoj Rukavec.

Dobrom nastupu nadaju se i katašice.

“Iza nas je vrlo dobro pripremno razdoblje, a završni dio slijedi ovoga vikenda”, ističe Vlatka Kiuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska muška reprezentacija u katama (Ivan Ermenc, Franjo Maškarin, Damjan Padovan) s izbornikom Tihomirom Grgićem ove je sezone osvojila broncu na EP u Tampereu, nizala uspjehe na ostalim natjecanjima (zlato na EP regija u Izmiru, prvenstvu Balkana na Ohridu), svjetsko seniorsko odličje jedino je koje im u kolekciji medalja nedostaje.

“Premda će do tog pothvata biti izuzetno teško doći, vjerujemo u naše sposobnosti i iskustvo, zajedno radimo osam godina i ako bude malo sreće, nadamo se toj medalji, jedinoj koja nam još fali”, optimist je Franjo Maškarin.

SP u Bremenu ujedno je i prvo službeno na kojem će nastupiti i sportaši s invaliditetom. Hrvatska reprezentacija na SP u Njemačkoj putuje u nedjelju navečer, a prva natjecanja počinju u srijedu prijepodne. Očekuje se nastup oko tisuću natjecatelja iz više od 110 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.