Hrvatski rukometni savez zatražio neobičnu stvar – da se rukometaše više ne zove ‘kauboji’

Foto: Instagram Hrvatski rukometni savez

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom je Europsko prvenstvo koje ovaj mjesec počinje u Njemačkoj. Ali uoči Eura oglasio se Hrvatski rukometni savez koji traži da se rukometaše – više ne zove kaubojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nastavno na brojne naslove i članke u medijima u kojima se spominje nadimak kauboji za hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju, u ime reprezentativaca, Stručnog stožera i Saveza, molimo Vas da taj nadimak ne koristite za naziv reprezentacije”, stoji u priopćenju HRS-a.

Hrvatska će na Europskom prvenstvu u prvoj fazi natjecanja igrati u skupini B u Mannheimu, zajedno sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prolaze dalje. U drugom krugu spajaju se skupine A, B i C, odnosno D, E i F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.