Hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš brončani u Gdanjsku

Foto: fah

Hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš osvojio je treće mjesto na Baltic Games u poljskom Gdanjsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranteš je došao do brončanog odličja, iako je po dolasku u Gdanjsk shvatio da mu je aviokompanija izgubila torbu u kojoj mu se nalaze kaciga i štitnici te bicikl. Kako mu iz aviokompanije nisu mogli reći gdje mu se nalazi bicikl, jedina opcija je bila da njegova mama sjedne u auto, u Mađarskoj od sponzora pokupi sve potrebno za vožnju i doveze se do Gdanjska. Nakon 15 sati vožnje od Varaždina do Gdanjska Marinu stiže BMX i uspijeva se kvalificirati u finale.

Iako je vozio na BMX-u na kakvom nije navikao voziti, u finalu je odvozio jednu od boljih vožnja. Čak je po prvi puta napravio i trik “backflip barspin to tailwhip”, a uz još izvedenih iznimno zahtjevnih trikova. došao je do trećeg mjesta.

“Jako volim voziti Baltic Games, a moram priznati da mi je ovogodišnja vožnja, unatoč posuđenom BMXu, na kakvom nisam navikao voziti jedna od najdražih do sada. Sretan sam što sam završio treći. Vjetar u leđa da budem što bolji dala mi je i mama koja je vozila 15 sati direktno iz Varaždina samo kako bih ja imao BMX da odvozim utrku. Kad obitelj i prijatelji vjeruju u vas, morate dati najbolje što možete od sebe kako biste im zahvalili. Ja sam završivši treći opravdao sva očekivanja”, kazao je Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Marina trenutno su natjecanja na kojima će pokušati osvojiti što više bodova koji će mu osigurati plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.