Hrvatsku zbog navijača čeka kazna: Nisu problem financije nego poruka

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je izvanrednu pobjedu u Rotterdamu, pobijedivši Nizozemsku rezultatom 4:2 u produžecima, čime su se plasirali u finale Lige nacija. Ali UEFA je pokrenula postupak protiv HNS-a jer su hrvatski navijači za vrijeme utakmice protiv Nizozemske vikali rumunjskom sucu mađarske nacionalnosti Istvanu Kovacsu “cigane, cigane.” To znači da Hrvatsku uskoro očekuje kazna o kojoj će UEFA odlučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Događa nam se u kontinuitetu da navijači koji se na slažu s određenim sudačkim odlukama koriste neprimjerena skandiranja zbog kojih ćemo sigurno biti kažnjeni i ovaj put. Nije uopće toliki problem financijska kazna koliko želimo poslati snažnu poruku da kao društvo moramo akceptirati kako tome nema mjesta i da je to neprihvatljivo.

Spletom okolnosti ovaj put sudac je iz Rumunjske, romska zajednica je jako brojna u toj državi. HNS je preuzeo definicije IHRA-e o osvješćivanju toga problema i prema Židovima i prema Romima, nama je to apsolutno nedopustivo. Takve nam se stvari ne smiju ponavljati, počevši već od finala”, rekao je za Sportske novosti voditelj odjela za sigurnost HNS-a Jurica Jurjević te dodao:

“Imali smo i ranije nekih skandiranja koja su srećom nestala sa stadiona nakon teških sankcija. Ne mora nam se dogoditi da nas UEFA brutalno kazni, da nam zatvori stadion u kvalifikacijama kako bismo postali svjesni o čemu se tu radi. Zato moramo biti pametni. Sto posto ćemo biti kažnjeni, to je neprihvatljivo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.