IAAF: Sedam ruskih atletičara smije na međunarodna natjecanja

Foto: fah

Sedam ruskih atletičara, među kojima su svjetski prvaci Sergej Šubenkov i Marija Kučina, dobili su dopuštenje da se natječu pod neutralnim zastavama na međunarodnim natjecanjima, odlučio je u utorak Odbor za razmatranje dopinških slučajeva Međunarodne atletske federacije (IAAF), dok je Ruska atletska federacija (RUSAF) i dalje je suspendirana s međunarodnih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski prvak na 110 m s preponama Šubenkov i Kučina (skok u vis) te bivši europski dvoranski prvak u skoku u vis Daniil Tsiplakov najpoznatiji su od tih sedam atletičara. Osim njih, odobrenje su dobili skakači s motkom Olga Mullina i Illia Mudrov te brzi hodači Yana Smerdova i Sergey Shirobokov.

Odbor je ovu odluku donio nakon što je utvrđeno da sedam ruskih atletičara trenira u okruženju koje zadovoljava potrebne antidopinške zahtjeve. Ti atletičari će se, ako pristanu, moći natjecati na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu u kolovozu ove godine.

Prije ovih sedam atletičara čija su imena objavljena u utorak ranije ih je još pet dobilo odobrenje Odbora da se natječu pod neutralnom zastavom, a među njima su trkačica na 800 m Julija Stepanova, koja je zajedno sa svojim suprugom Vitalijem Stepanovim, bivšim djelatnikom Ruske antidopinške agencije (Rusada), otkrila skandal sa sustavnim dopingiranjem u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.