Istok Rodeš nakon velikog uspjeha: Mislim da sam u super formi i jako se veselim Sljemenu

Foto: fah

Mislim da sam u super formi i jako se veselim Sljemenu, izjavio je 22-godišnji Varaždinac Istok Rodeš nakon što je u subotu, sa startnim brojem 66 u prvoj vožnji, osvojio sedmo mjesto u slalomu za Svjetski kup održanom u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeh hrvatskih skijaša upotpunio je Matej Vidović, koji je osvojio 18. mjesto i također ostvario najbolji rezultat u natjecanjima za Svjetski kup.

Rodešovo sedmo mjesto drugi je najbolji rezultat hrvatskih skijaša u Madonni di Campiglio, gdje je Ivica Kostelić bio pobjednik 2003. godine, a sedmo je mjesto osvojio 2005. Ujedno, ovo je i prvi hrvatski Top 10 plasman u slalomu, još od Ivičinog 10. mjesta na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu 2014. godine.

“Super utrka, jako sam zadovoljan, naročito zato jer mi staza prošle godine nije baš previše ležala. Danas je sve sjelo na svoje mjesto”, rekao je svjetski juniorski prvak u slalomu iz 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodeš je u Madonni sa startnim brojem 66 imao 27. vrijeme druge vožnje, koje je podijelio s Britancem Daveom Rydingom. U drugoj vožnji Ryding je ostvario najbolje vrijeme što mu je na kraju donijelo uspon do 4. mjesta, a Rodeš je s trećim rezultatom druge vožnje završio u konačnici na sedmom mjestu. S dvije stotinke bržim vremenom bio bi na diobi petog mjesta s Gulianom Razzolijem, bivšim olimpijskim i sljemenskim pobjednikom.

Preostala dvojica hrvatski predstavnika nisu uspjela ući u drugu vožnju. Filip Zubčić je prvu vožnju završio na 57. mjestu sa zaostatkom za vodećim Hirscherom 3.17 sekundi, a Elias Kolega je pao na polovici staze.

Prvu pobjedu u Svjetskom kupu ostvario je Švicarac Daniel Yule, ispred dvojice Austrijanaca Marca Schwarza i Michaela Matta. Dvojica favorita i najbržih u prvoj vožnji, Austrijanac Marcel Hirscher i Norvežanin Henrik Kristoffersen, u drugoj su vožnji nagazili vrata neposredno nakon starta. Norvežanin je pogriješio na drugim, a Austrijanac na petim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalisti za tehničke discipline imat će kratku stanku. U Oslu će 1. siječnja voziti paralelni slalom, a prvi sljedeći klasični slalom je onaj na sljemenskom Crvenom spustu. Današnji uspjeh kao i odlični rezultati na posljednjim utrkama Europskog kupa pomogli su našim skijašima da se dokopaju boljih startnih brojeva za sljemensku utrku. Matej Vidović će po prvi puta na Snježnoj kraljici nastupiti u prvih 30, Istok Rodeš će imati startni broj oko 40, Elias Kolega 43, a Filip Zubčić oko 58.

Skijaši će se za bodove na Sljemenu boriti 6. siječnja s početkom prve vožnje u 12.15 sati, a druge u 15.30 sati. Dan prije će u akciji će biti skijašice, s početkom prve vožnje u 13, a druge u 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.