Italija s trećom pobjedom potvrdila prvo mjesto u skupini, prošao i Wales…

Foto: fah

Reprezentacija Italije potvrdila je prvo mjesto u skupini tako što je minimalnim rezultatom, s pola snage, svladala Wales u posljednjem kolu grupne faze Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su bili sjajni u grupnoj fazi, s tri pobjede prošli su dalje, no dalje su prošli i Velšani, Talijani s devet bodova, Wales s četiri boda. Danas je talijanski izbornik Roberto Mancini iskoristio priliku kako bi odmorio većinu standardnih igrača, no na samom terenu se to previše nije osjetilo.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Na samom početku susreta reprezentacija Walesa pokušala je nešto napraviti, no domaći su od starta se nametnuli kao momčad koja vlada situacijom te su imali inicijativu na sredini terena. Prvu ozbiljnu priliku u 25. minuti za Italiju je promašio Federico Chiesa, desetak minuta kasnije još jedna dobra talijanska akcija, na kraju na centaršut je zakasnio Belotti, koji nije uspio loptu poslati u mrežu.

U 39. minuti utakmice Italija je povela, nakon prekida susreta lopta je stigla do Mattea Pessine, koji je svladao golmana velške reprezentacije za vodstvo, pokazalo se kasnije i konačni rezultat susreta. Italija je zamalo drugi gol zabila u 53. minuti, iz slobodnog je udarca pucao Bernardeschi, no stativa je spasila Wales. Dvije minute nakon toga igrač Walesa dobio je crveni karton. Dakle, nakon što je Ampadu neoprezno faulirao Bernardeschija, dobio je crveni karton. Bio je to zasluženi izravni crveni karton. Wales je tako ostao s deset igrača, priliku je imao ponovno Belotti, odlično je pucao, ali je Ward obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Walesa su mogli do izjednačenja u samoj završnici, kada je najbolju priliku u 76. minuti promašio Gareth Bale. Lopta je otišla pored gola. Do kraja utakmice Italija je uspjela sačuvati prednost i s maksimalnim brojem bodova idu u osminu finala. Wales je drugi s četiri boda, koliko ima i Švicarska, ali ova reprezentacija je treća zbog lošije gol razlike, dok su Turci posljednji bez bodova. Švicarska ima sjajne šanse da kao trećeplasirana reprezentacija prođe dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.