Izbornik Čačić: Uvijek sam bio pod naponom

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je krenula s pripremama za predstojeće Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači se okupljaju u hotelu As, a u 18 sati će odraditi prvi trening na stadionu u Maksimir. U subotu slijede još dva treninga u Maksimiru, a od 22. do 26. svibnja slijedi prvi dio priprema u Sv. Martinu na Muri.

Izbornik Ante Čačić je pozvao 26 igrača, ali će tijekom prvog dijela priprema na raspolaganju imati četiri vratara i 17 igrača. Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić i Darijo Srna priključit će se naknadno, nakon klupskih obveza. Duje Ćaleta Car je u četvrtak osvojio austrijski Kup u dresu RB Salzburga pa je dobio slobodno do nedjelje, a Vedran Ćorluka će se reprezentaciji priključiti 23. svibnja.

“Primarno je osvježiti momčad od naporne sezone, uravnotežiti opterećenja u skladu s opterećenjima igrača tijekom sezone te kroz pripremne utakmice posložiti momčad u tehničko-taktičkom smislu, na način na koji će funkcionirati na EP-u”, naglasio je izbornik Ante Čačić dodavši: “Najvažnije je da što veći broj igrača dođe zdrav, da oni koji još igraju naprave dobre rezultate i održi im dobro raspoloženje, da napravimo ono što smo zacrtali kroz pripreme te tako dobro zakoračimo u natjecanje u skupini.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Čačića će EURO u Francuskoj biti vrhunac trenerske karijere. Osjeća li pritisak na početku okupljanja reprezentacije?

“Ja čitav život imam visoko podignutu ljestvicu. Kao što znate imao sam rtv servis pa sam uvijek pod nekakvim naponom,” kazao je sa smiješkom i dodao: “Posebna je čast biti hrvatskim izbornikom, mnogi to ne dožive i to me dodatno motivira”, rekao je.

Bi li izostanak prolaska Vatrenih u osminu finala bio neuspjeh?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi bismo bili nesretni da ne prođemo skupinu, a ja bih bio najnesretniji. Hrvatska reprezentacija je jedan od važnijih nacionalnih simbola. No, u nogometu se treba poklopiti mnogo čimbenika za pravi rezultat. Međutim, ako budemo svoji, onda, uz puno poštovanje suparnicima, vjerujem kako možemo do drugog kruga, a tada je sve otvoreno,” naglasio je izbornik.

Čačić ne smatra hendikepom što će prvi dio priprema propustiti dio igrača.

“Mislim da to nije hendikep. I druge reprezentacije imaju slične situacije,” rekao je Čačić koji je pozorno pratio i popis kandidata naših suparnika iz skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Popisi naših suparnika nisu me iznenadili, birali su najbolje igrače.”

Na pitanje koje reprezentacije smatra glavnim favoritima EP-a, Čačić je istaknuo Njemačku, Španjolsku i Francusku.

“Međutim, moramo spomenuti i Belgiju, a ne smijemo zaboraviti niti Italiju. Ima mnogo dobrih reprezentacija i siguran sam kako će netko i iznenaditi,” zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.