Izbornik Gračan objavio širi popis kandidata za EP: ‘Ova generacija može napraviti’

Foto: fah

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije (U-21) Nenad Gračan u petak je objavio širi popis kandidata za Europsko prvenstvo, odnosno 25 igrača, istaknuvši da ova generacija može napraviti dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želimo napraviti dobar rezultat i ova generacija to može, a vodilja nam je A reprezentacija. Uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu možemo do cilja. Naravno da će biti teško u skupini, ali treba biti optimist, igrači jedva čekaju natjecanje i bit će dovoljno motivirani i disciplinirani”, istaknuo je Gračan.

Plasman u polufinale donio bi i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. EP u Italiji i San Marinu održava se od 16. do 30. lipnja, a izabranici Nenada Gračana u sklopu skupine C igrat će 18. lipnja protiv Rumunjske, 21. lipnja protiv Francuske, te 24. lipnja protiv Engleske.

“Pozvali smo 25 igrača s obzirom na neke postojeće ozljede, a nije isključeno ni da se netko ozlijedi u nadolazećem razdoblju. Na svim smo pozicijama pokušali imati po dvojicu igrača, dok na desnom beku imamo igrače koji mogu biti i stoperi”, rekao je Gračan i dodao: “Najmanje problema imamo u veznom redu, svi dobro igraju u kontinuitetu. Što se napada tiče, Jakoliš je bio dobar u kvalifikacijama, ali nema kontinuitet te smo pozvali i Kulenovića, pa ćemo vidjeti tko će naposljetku ići na Europsko prvenstvo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada reprezentacija okupit će se 3. lipnja u Zagrebu te otputovati na pripreme u Medulin. Prije odlaska na prvenstvo odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Danske u Puli (12. lipnja), a završni popis od 23 igrača koji će putovati na EP bit će objavljen početkom lipnja.

VRATARI: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper

BRANIČI: Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Filip Benković, Petar Mamić, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI IGRAČI: Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović

NAPADAČI: Alen Halilović, Josip Brekalo, Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.